Belföld

Karácsony Gergely kiáll Iványi Gábor mellett

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A főpolgármester a kormány bosszúját sejti a háttérben, undorítónak tartja a módszert.

Iványi Gábor eddigi pályafutása alatt egymaga többet tett a szegények megsegítéséért, mint ez a hazug, aljas kormány, amely üldözi és kirekeszti a hajléktalan embereket.

A főpolgármester így reagált arra a Facebook-oldalán, hogy Iványi Gábor hajléktalanmentő alapítványának irodáját reggel megszállták a NAV munkatársai.

Karácsony Gergely szerint az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője ellen azért indult politikai bosszúhadjárat, mert neve felvetődött ellenzéki köztársaságielnök-jelöltként és kritizálta a kormányt.

A Párbeszéd politikusa szörnyen sajnálja, hogy ilyen világot élünk ma Magyarországon, hogy

ilyen undorító módszerekkel próbálnak ellehetetleníteni egy olyan embert, akinek egész élete a másokról való gondoskodásból állt.

Mint írta, reggelig tudná sorolni azokat a Fidesz-közeli cégeket, ahol lenne keresnivalója az adóhatóságnak.

Karácsony szolidaritását fejezte ki Iványi Gáborral és egyesületével, azt reméli, lesz ereje ugyanolyan bátorsággal és szeretettel folytatni a munkáját, ahogyan eddig is tette. A főpolgármester abban biztos, hogy a „gonosz kormányt” április 3-án le kell váltani, abban nem, hogy ezekre a tettekre, van-e bocsánat.

A Párbeszéd egyébként részt vesz a Dankó utcában, az Oltalom Karitatív Egyesületnél szervezendő délutáni szolidaritási demonstráción.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik