Belföld

Kubatov Gábor: Semmi közöm a Dunaferr-botrányhoz

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A Fidesz-pártigazgató, FTC-elnök éjjeliőrnek sem venné fel a jobbikos Stummer Jánost.

Kubatov Gábor Fidesz-alelnök hivatalos közösségi oldalán válaszolt a Jobbik-alelnök vádjaira, jelezve is, hogy írása elsősorban Stummer Jánosnak szól, aki előzőleg őt kérte arra, „kösse meg a kutyáit, ne fenyegesse tovább a dunaújvárosi embereket”.

A pártigazgató (FTC-elnök) határozottan cáfolta, hogy ő küldte a „zsoldosseregeket“ a Dunaferrhez, mint írta,

az ügyhöz neki semmi, de semmi köze.

Szerinte az ellenzéki politikus csak a „véletlenek szerencsétlen egybeesése nyomán került a Nemzetbiztonsági bizottság élére”,
s mivel „kalapács van a kezében, mindenhol szöget lát“, miközben Stummer János 

nemhogy a Nemzetbiztonsági bizottság élére nem való, de még éjjeliőrnek sem.

A Fidesz pártigazgatója általánosabb kritikát is megfogalmazott.  Szerinte

az egyre mélyebbre süllyedő Jobbikot és a balliberális pártokat – a kommunista gazdáikkal együtt – már csak a polgári-nemzeti oldal iránti gyűlölet tartja össze.

Kubatov Gábor szerint Dunaújvárosban éppen azóta van veszélyben a helyiek nyugalma, százak munkahelye, amióta a gyurcsányisták a jobbikosokkal karöltve átvették a város irányítását.

Az nem világos, hogy pénteken zsoldosok gyárfoglalási vagy biztonsági emberek jogos birtokbavételi kísérlete történt-e a Dunai Vasműnél. Az biztos, hogy korábban Mikó István azt mondta, ő vitte a csapatot, mint a legitim vezetés képviselője.

A Kubatov-szál úgy kerülhetett a képbe, hogy korábban az Index azt írta, Mikó Tóth Csabával együtt az FTC-elnök köréhez áll közel, és stadionokat biztosítanak. Mikó korábban megvédte az Átlátszónak adott interjúban biztonsági őreiket, a 24.hu-nak pedig egy másik, hadiipari üzlete kapcsán azt mondta, soha nem volt köze Kubatovhoz, nem tartozik a pártigazgató holdudvarához.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik