Belföld

Halálra verte a barátnőjét hazafelé, mert más férfival is táncolt – 16 év fegyházat kért rá az ügyészség

Minősített emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő román férfival szemben, aki március közepén részegen halálra verte a súlyosan ittas barátnőjét Lajosmizsén.

Schmidt Gábor, a főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség 16 év fegyházat, és tíz év közügyektől eltiltást, valamint kiutasítást kért a férfira arra az estre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Hozzátette, a vádlott eddig nem ismerte be az emberölést, és azt mondta, hogy csak kétszer ütötte meg a nőt.

A férfi tavaly nyáron került érzelmi kapcsolatba a nővel, aki alkalmanként a férfinál tartózkodott, de tartós kapcsolat nem alakult ki közöttük. A nő ugyanis nemcsak a román férfival tartott fenn közelebbi kapcsolatot, ami miatt gyakoriak voltak a veszekedések. A férfi és a barátnője rendszeresen fogyasztottak alkoholt, a férfi ittasan a féltékenysége miatt mások jelenlétében is többször kiabált a nővel.
Az ominózus este is együtt mentek egy lajosmizsei büfébe, ahol mindketten leittasodtak. A nő úgy berúgott, hogy bizonytalanul mozgott és beszéde is alig volt érthető. A férfi ismét veszekedni kezdett vele, lökdöste, mert a nő más férfiakkal is táncolt. Amikor hazaindultak, a férfi a karjánál fogva vezette a barátnőjét, de ismét veszekedni kezdtek.A férfi bántalmazni kezdte a barátnőjét, egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel arcon vágta. A bizonytalan mozgású, súlyosan ittas nő emiatt a földre esett, majd a férfi rugdosni kezdte a védekezésre képtelen nő testét és lábait. A nő próbált továbbmenni, de a férfi többször is nekikezdve folytatta a brutális verést: számos alkalommal, nagy erővel ütötte és rúgta a nő testét és végtagjait.

Amikor a nő már nem bírt lábra állni, a férfi a vállára vette és elindult vele. A nő kabátja azonban elszakadt, ezért ismét a földre zuhant. Végül a férfi elkezdte a földön vonszolni a nőt, majd ismét a vállára véve az albérletébe vitte és ágyba fektette. Ekkor azonban a barátnője már nem élt.

A férfi másnap reggel szólt a munkaadójának, hogy a barátnője meghalhatott, így a munkaadó értesítette a mentőket és a rendőrséget. A nő az elhúzódó, kegyetlen bántalmazás miatt a fején és testszerte számos súlyos sérülést szenvedett, halála a súlyos fejsérülései miatt következett be.

Az ügyészség 16 év fegyházat kért a különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt román férfira beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik