Belföld koronavírus

Egy koronavírusban elhunyt nő alapbetegségeként prosztatamegnagyobbodást tüntettek fel

Tegnap két női elhunytnál is prosztatával kapcsolatos alapbetegségeket tüntetett fel a koronavírusról tájékoztató hivatalos állami honlap. Az egyiknél időközben javították az elhunyt nemét, a másik esetben viszont továbbra is fennáll a helyzet, ami Hadházy Ákosnak is feltűnt.

Ha nem lenne végtelenül tragikus az a rengeteg titkolózás, ostobaság, lopás és végtelen káosz, ami a magyar „járványvédelmet” jellemzi, még mosolyoghatnánk is ezen. De tragikus, ami itt zajlik, többek között a „tájékoztatásban”! – kommentálta a független országgyűlési képviselő.

Kedden korábban nem tapasztalt magasságban volt a koronavírus miatti halálozás Magyarországon. 63 elhunytról számoltak be.

Frissítés: A Skene-féle (paraurethralis) mirigyeket a Terminologia Anatomica karbantartásáért felelős nemzetközi testület 2002-ben hivatalosan női prosztatának nevezte el.

Frissítünk!

A kormányzati tájékoztató portálon szerda délután az esetre reagálva közölték: „Tájékoztatjuk a sajtót, hogy az elhunytak között az első adatközlés tévesen nőnek jelölt meg férfi elhunytat. A hibáért elnézést kérünk, azt javítottuk.”

Kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik