Belföld

Kásler szózatot intézett a magyar fiatalokhoz

Nagy feladat vár rátok, fiatalok. A koronavírus-járvány itt van közöttünk, a fertőzöttek száma pedig kedvezőtlenül alakul. A baráti együttlétek, a közösségben töltött idő és az összeverődések legtöbb formája mind-mind potenciális veszélyt hordozhat magában. A vállaitokon most olyan felelősség van, amivel barátaitok, szüleitek és nagyszüleitek életét határozhatjátok meg. Ennek okán arra kérlek benneteket, hogy tartsátok be a járványügyi ajánlásokat, a döntéseitekkel ugyanis életeket menthettek. Mutassatok példát és ezzel csatlakozzatok a mindennapi hősök soraihoz!

írta ki a Facebook-oldalára Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Mint fogalmazott, apaként és nagyapaként is tudja, hogy a fiataloknak kell talán a legtöbb lemondással szembesülniük a járvánnyal szemben folytatott küzdelem során. „Tudnotok kell azonban, hogy a magyar emberek ezreinek, talán tízezreinek megfertőződését kerülhette el hazánk éppen ennek a felelősségteljes időszaknak köszönhetően. Hosszú hónapok eredményes munkáját pedig nem áldozhatjuk fel, hiszen annak emberéletekben mérhető következményei lennének” – figyelmeztetett a miniszter.

A magyar fiatalok számtalan alkalommal vívták ki maguknak a tiszteletet és elismerést a történelem folyamán. Azt kívánom, hogy amikor a járványhelyzet elmúltával visszatekintünk majd erre az időszakra, a ti generációtok helytállását is hasonló elismerés övezze. Addig is vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra

– zárul a tárcavezető bejegyzése.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik