Belföld koronavírus

Koronavírusos a Fidesz kommunikációs igazgatója

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, egy múlt hét szombati szabadtéri magánrendezvény egy résztvevőjének koronavírustesztje pozitív lett. A rendezvényen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban vannak. A miniszteren szerdán elvégzett koronavírusteszt eredménye negatív.

Gulyás és helyettese is Hollik István betegsége miatt került karanténba, mivel mindketten a Fidesz kommunikációs igazgatójával találkoztak egy magánrendezvényen. Hollik a 24.hu kérdésére azt mondta, az esemény egy kisebb kerti parti volt, amelyen viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak a szabad ég alatt tartózkodtak, ezért nem hiszi, hogy bárkit megfertőzhetett.

Információink szerint a partit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás minisztériumában dolgozik, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkári poszton.

Hollik István a Tranzit szervezőbizottságának tagja is volt, az ő fertőzöttsége miatt döntöttek úgy, hogy elhalasztják a hétvégén esedékes rendezvényt, amin Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna. Hollik a Facebookon közzétett bejegyzésében leszögezte: minden járványügyi előírást betartott, nem járt külföldön, így egyelőre nem tudni, hogyan kapta el a fertőzést.

Engem is utolért a koronavírus.Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és…

Közzétette: Hollik István – 2020. augusztus 27., csütörtök

Kérdeztük a Fidesz sajtóosztályát is, hogy további politikusok érintettek lehetnek-e, de egyelőre nem válaszoltak.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik