Belföld

Nem maradt DK-s képviselő a gödi önkormányzatban

A Demokratikus Koalíciónak megszűnt a képviselete a gödi önkormányzatban – közölte a párt csütörtök reggel.

Mint írták: a DK két gödi képviselője korábban bejelentette, hogy felfüggesztik párttagságukat.

Szilágyi László képviselő azóta kilépett a pártból, Lőrincz László alpolgármester pártból való kizárása pedig a csütörtöki nappal hivatalosan megindult.

A Demokratikus Koalíciónak így a továbbiakban nincs képviselete Göd Város képviselőtestületében, hangsúlyozták.

Ahogy korábban, megírtuk, kisebbségbe került Gödön a polgármester, a momentumos Balogh Csaba, miután az ellenzéki tömb kettészakadt, a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt szavazva csökkentették Balogh hatáskörét, miután a két tábor között kibékíthetetlen feszültség alakult ki. Az ellenzéki képviselők diktatórikus vezetési stílussal, hivatali visszaéléssel és a testület megtévesztésével vádolták a polgármestert, aki szerint viszont a három említett párt képviselői összedolgoztak a Fidesszel.

Július végén a gödi képviselő-testület megszavazta azt a beadványt, amely két hétre felfüggesztette a polgármestert, majd augusztus elején a DK közzétett egy hangfelvételt, amelyen szerintük Balogh arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki alpolgármesternek a városban. A Momentum ezt később egy másik felvétellel cáfolta, és azt állította, hogy a DK hangfelvétele manipulált.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik