Belföld

Fellebbezett a 3 év fogházra ítélt ceglédi gázoló

Fellebbezett a múlt heti ítélet ellen az a sofőr (illetve ügyvédje), aki tavaly húsvét előestéjén 100 feletti tempóval a belvárosban elütött két fiatalt, egyikük meghalt, barátja súlyos sérüléseket szenvedett – tudtuk meg a sértetteket képviselő ügyvédtől.

Mivel nemsokára ítélkezési szünet kezdődik, ezért az várható, hogy ősszel lesz a másodfokú tárgyalás, de már nem Cegléden, hanem Budapesten.

P. Levente a múlt heti előkészítő ülésen beismerte tettét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezért a bíróság ítéletet is hozott, amely az ügyészség javaslatával megegyező: három év letöltendő fogház, a jogosítványt pedig örökre elvették a sofőrtől.

A sofőrről az igazságügyi szakértői jelentés azt állapította meg, hogy vezetésre alkalmatlan. Fiatal kora ellenére a megelőző két évben négyszer is közlekedési szabálysértést követett el, rendszerint gyorsan hajtott, de valamiért megúszta enyhe, általában 10 ezer forintos helyszíni bírságokkal. Ráadásul a végzetes estén a halálos gázolás előtt egy órával is gyorshajtáson kapták a rendőrök, de megúszta 20 ezer forintos helyszíni bírsággal. Továbbhajtott, majd éjfél előtt nem sokkal a város egyik forgalmas utcáján, ahol a gyalogos forgalom is nagy volt, 150 körüli tempóra gyorsított fel, onnan vészfékezett, de így is 100 feletti sebességgel ütötte el a két helyi fiatalt.

Autója 306 lóerőről 400 körüli lóerőre volt feltuningolva, és traffipaxblokkoló volt az autóban, ami működött is. Mindezek miatt állapította meg az ügyész, illetve a bíró, hogy a vádlott arra volt berendezkedve, hogy túllépje a sebességet.

A ceglédi gázolás ügyét az elejétől fogva követtük, cikkeinket itt gyűjtjük. Így írtunk arról, hogy a gázolónak befolyásos családja van, a korábbi városvezetés és a rendőrség éveken át félrenézett a belvárosban való száguldozás ügyében, és hogy a család vállalkozása önkormányzati intézményekkel több szerződést is kötött, az után is, hogy a tragédia megtörtént. A város élén új, immáron független polgármester áll, de a kormánypárti vezetésű többség maradt a képviselőtestületben. Véda-kapu felállítását ígérték már jó ideje a baleset utcájára, de az építkezés nem kezdődött el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik