Belföld

Tavaly az emberek elkezdtek 2Rule-ba öltözni

A kezdeti durva betli után kilőtt Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos 2Rule márkás sportruházati cége, a Magyar Sportmárka Zrt.: 527 millió forint bevételt kasszírozott és 21,5 millió forint nyereséget produkált. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt megháromszorozta a forgalmát és a 2018-as 130 milliós veszteséget sikerült az ellenkezőjébe fordítani.

Mészárosék sportruházatát nagyrészt itthon veszik, de külpiacra is jutott belőle, 58 milliót exportáltak tavaly — derül ki a  mérlegbeszámolóból. Hogy az eladásokból összességében mennyi a saját előállítású sportruha, azt nem részletezték, de az eladott áruk egy részét máshonnan veszik, legalábbis ezek beszerzési értékeként 283 millió forintot szerepeltetnek a kimutatásokban. A 444 írta meg tavaly, hogy a nemzetinek szánt magyar sportmárka egyes darabjai Kínában, Törökországban és Bangladesben készülnek.

A 8 fővel dolgozó herceghalmi központú cég a tartozásaiból is ledolgozott valamennyit, 800 millió forint kötelezettséget tartottak nyilván az év végén, míg az azt megelőző évben még több mint egymilliárd forint fizetni valót jelentettek.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik