Nagyvilág

Kínában és Bangladesben gyártják a 2Rule-cuccokat

A 444 felmérése alapján leginkább Kínában, Bangladesben és Törökországban gyártják a 2Rule sportmárka ruháit. A lap az Intersport áruházban nézett körbe és mindössze három olyan terméket talált (egy rövidnadrágot, egy melegítőalsót és egy kapucnis felsőt), amelyet Magyarországon állítottak elő.

A 2Rule-t nem csak azzal hirdették, hogy az lesz „A magyar sportmárka”, hanem Mészáros Lőrincet is állítólag azzal tudták meggyőzni a befektetésre, hogy hosszú távon a hazai ruházati és textilipar feltámasztását látták a 2Rule-ban. Kővári Ágnes, a cég akkori vezérigazgatója azt is mondta, hogy

együttműködés alakul ki például a rakamazi cipőgyártókkal, aminek lényege, hogy munkát biztosítsunk számukra, illetve a saját termékeink előállítása megvalósuljon. Hazánkban húsz éve nincs textilgyártás, hosszabb távon legalább egy újrahasznosító folyamatot szeretnénk ezen a téren is megvalósítani. Jelenleg három varroda bérmunkában dolgozik nekünk Kecskeméten, Gombán, Jászberényben, és a befektetővel közös szándékunk a hazai könnyűipar bizonyos szintű újjáélesztése.

Sőt, azt is hozzátette, hogy „több ajánlat érkezett már külföldi ruhagyártóktól az előállításra, de elkötelezett szándékunk, hogy a 2Rule-termékek kizárólag Magyarországon készüljenek, ehhez keressük a partnereket”.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik