Belföld

A 2Rule miatt kapott 700 ezres büntetést a TV2

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, amiért a Tényekben egy sportmárkával kapcsolatban említett információkkal burkolt reklámot vetített, írja az MTI.

A grémium 700 ezer forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára egy bejelentés alapján lefolytatott eljárásában, mert a Tények július 6-ai adásában egy sporteseményhez kapcsolódóan, a műsorba ágyazva egy sportmárkához köthető kereskedelmi közleményt sugárzott. Ez – mivel reklámjellegét nem vállalta fel – alkalmas volt a nézők megtévesztésére.

A büntetést konkrétan a Mészáros Lőrinc-féle 2Rule miatt szabták ki, a Tényekben ugyanis azzal a főcímmel számoltak be Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás multisport-tornájáról, hogy

a 2Rule most Kaposváron hódít.

Az NMHH szerint a márkával kapcsolatban olyan többletinformációkat adtak, amelyek arra ösztönözhették a nézőket, hogy megvásárolják a gyártó termékeit. Állandóan jelen volt például a márkajel, amivel vizuálisan és verbálisan is a termékeket népszerűsítették – tették hozzá.

A 2Rule-riport 31:51-től látható a videóban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik