Belföld

Semmibe veszi az ellenzéki képviselőt a kirekesztés ellen érvelő fideszes polgármester

Nem borult fel a papírforma, Budapest XVI. kerületének fideszes többségű önkormányzati képviselő-testülete – a szintén fideszes polgármester, Kovács Péter javaslatára – szerdai ülésén kitette a két legfontosabb bizottságból, a közbeszerzésiből és a pénzügyiből a kerület legaktívabb ellenzéki képviselőjét. Így aztán Vajda Zoltán bár képviselő marad, de a két bizottságban már nem szavazhat, így pedig lényegesen nehezebben ellenőrizheti majd a kormánypárti többséget. (Sőt, még egy, az ellenzék által küldött külsős tagot is kivett a fideszes többségű képviselő-testület a bizottságokból, nem lehet senkit helyettük jelölni, kettővel lecsökkentették a közbeszerzési bizottság tagjainak létszámát, még inkább eltolva az arányokat a kormányoldal irányába.)

A polgármester az ülésen nem volt hajlandó válaszolni Vajda kérdéseire.

Gyakorlatilag levegőnek nézte, semmibe vette. Hiába tett fel kérdéseket Vajda, mesélte lapunknak az ellenzéki képviselő, a polgármester mintha tudomást sem vett volna róla. Ezért egy másik ellenzéki képviselő feltette ugyanazt a kérdést a polgármesternek (volt-e az előző ciklusban ki nem vett szabadsága), amire neki a kormánypárti polgármester már válaszolt.

Nem árt felidézni: arról a településvezetőről van szó, aki az ellenzéki képviselő kipenderítését megalapozó javaslatát azzal vezette fel a saját Facebook-oldalán, hogy

Magyarország ne legyen következmények nélküli ország. Ezt meg kell tenni, hogy legalább itt, szűkebb hazánkban megálljt parancsoljunk a kirekesztésnek, a gyűlölködésnek és a félelemkeltésnek, és hogy ne lehessen következmények nélküli hely a kerületünk.

Vajda Zoltán ősszel megnyerte az egyéni körzetét, így a rákosszentmihályi választópolgárok őt bízták meg azzal, hogy egyebek mellett ellenőrizze az önkormányzati vezetést.

Az előzményekről, a felépített akcióról érdemes az alábbi cikket elolvasni:

Legyen elég a kirekesztésből – érvel a fideszes polgármester, aki félreállítana egy ellenzéki képviselőt
A XVI. kerület polgármestere két bizottságból is kirakatná egy Facebook-bejegyzés miatt Vajda Zoltánt.

Kiemelt kép: Budapest, 2017. október 29. Kovács Péter polgármester beszédet mond a Reformátorok terének átadásán Rákosszentmihályon 2017. október 29-én. A Budapest 16. kerületében, a Sashalom utca végén kialakított 12 000 négyzetméteres tér, közepén a reformáció emlékművel, 336,5 millió forintból valósult meg. A Gellért-heggyel azonos tengerszint feletti magasságban lévő téren egy 17 méter magas kilátó, egy 80 négyzetméteres kávézó, sétálóutak és parkolók találhatók. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik