Belföld

Marian Cozma édesapja: Sztojka örökre maradjon börtönben

A férfi perel, mert a család a megítélt kártérítésből még nem kapott semmit.

A Blikk szerint Enyingen a legtöbben fellélegeztek, miután újra rács mögé került az egykori világklasszis kézilabdázó, Marian Cozma egyik támadója, Sztojka Iván. Egy neve elhallgatását kérő helyi férfi szerint már nagyon várták ezt, mert szabadulása óta újra félelemben éltek,

mert ő és a barátai nem fogták vissza magukat.

Az elfogása előtt már sejtették, hogy készül valami, mert egész nap helikopterek köröztek a város felett. A férfi azért nem árulta el a nevét, mert tart a családtól.

Enying nem azt érdemli, hogy a Cozma-gyilkosság miatt ismerjék
A kisváros lakói a mai napig magukon viselik a tíz évvel ezelőtti késelés bélyegét, az egyik elítélt kiszabadulása pedig újra felkavarta az érzelmeket. Enyingen jártunk, ahol felkerestük Sztojka Iván családját is.

Sztojka anyja indulatosan csak annyit mondott a lapnak, hogy ne őt kérdezzék, hanem a bűnbandát, amelyik a fiára a bajt hozta.

Senki ne merjen a gyerekemről semmit se mondani, mert esküszöm, kaszával megyek neki. Nem érdekel, ha leültetnek, elegem van, hogy mindig őt bántják!

A 2009. február 8-án megölt Marian Cozma kézilabdázó édesapja, Petre Cozma már azon felháborodott, hogy Sztojka kiszabadult. Őt nem lepte meg, hogy újra letartóztatták.

Azt kívánom, örökre maradjon a börtönben, hogy legalább másnak már ne tudjon akkora fájdalmat okozni, mint nekünk. Megérdemelné, hogy átélje ugyanazt, amit az én ártatlan fiamnak okozott a barátaival. A megítélt kártérítésből még mindig nem kapott semmit a család, de most már nem várok tovább, jogi útra terelem az ügyet!

Mivel Sztojka többször volt büntetve, az ügyészség visszaesőként kezeli, letartóztatták, mert egyébként fennállt volna a bűnismétlés veszélye. Ha beigazolódik bűnössége, akkor az újabb büntetés mellett a feltételesen elengedett 4 év 5 hónap börtönt is le kell ülnie.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik