Belföld

„Félholtra verték Bernadettet, a rendőrség meg hátat fordított neki”

A rendőrség „nem volt lelkes”, „le akarta passzolni” azt a nőt, akit szombaton félholtra vert egy nyugalmazott katonatiszt Bujákon, erről beszélt a 24.hu megkeresésére Kállai Zoltán volt nyomozó, aki a bántalmazás éjszakáján telefonon tartotta a kapcsolatot az áldozattal, hogy instrukciókat adjon neki.

A férfi lapunknak elmondta, hogy a bántalmazott Orosz Bernadett a család egyik barátja, akinek szerencséje volt, hogy egyáltalán életben maradt, a rendőrök azonban egyáltalán nem akartak foglalkozni az ügyével.

Nem voltam ott a helyszínen, az áldozat a feleségemet értesítette a történekről. Nem akartam beletörődni abba, hogy következmények nélkül maradjon az ügy, ezért egykori nyomozóként próbáltam nyomást gyakorolni a hatóságokra. Ismernek néhányan, megosztottam a Facebook-oldalamon az esetet és megszámlálhatatlan hozzászólás érkezett

– idézte fel a férfi.

Mint mondta, a nőt tudomása szerint korábban is bántalmazta már K. István, de Bernadett féltette a családját, ezért nem mert feljelentést tenni. A múlt szombati esetet követően kórházba vitték, és mivel súlyos sérüléseket szenvedett, az intézmény hivatalból feljelentést tett. Csakhogy elmondása szerint amikor kihallgatták a nőt, a rendőrök próbáltak átnézni rajta.

Félholtra verték, ráadásul az elkövető folyamatosan azt ordibálta neki, hogy megöli, megdöglik és nem jut ki élve a szobából. Ez emberölési kísérletnek minősül. Ehhez képest a rendőrség hátat fordított neki. Nevetséges, ahogyan kezelték őt. Képesek voltak azt mondani neki, hogy majd menjen vissza, ha legközelebb ez megtörténik. És mi lett volna, ha legközelebb már nem tud visszamenni?

Kállai Zoltán elmesélte, folyamatosan telefonon adott tanácsokat a nőnek, hogy mit tegyen, mert ő érthető módon nem volt olyan állapotban, hogy a megfelelő döntéseket meg tudja hozni. Nyomatékosította benne, hogy vetesse fel a jegyzőkönyvet a rendőrökkel, mert ha nem teszi, akkor továbbra is félelemben kell majd élnie.

Hozzátette azt is, megdöbbentő módon többeknek az a meggyőződése, hogy az áldozat magának okozta a sérüléseket. Szerinte aki látja a képeket, abban ez fel sem merülhet. Évtizedekig volt nyomozó, találkozott ilyen esetekkel, és kizárt, hogy egy nő ilyen kárt tudjon tenni magában.

Szombaton éjszaka történt az incidens, legjobb tudomásom szerint Bernadett szerdán reggel úgy ébredt, hogy vérzik a szeme, ezért kórházba kellett mennie. Kezd valamivel jobban lenni, de egy ilyen brutalitás támadáson nem teszi túl magát néhány nap alatt az ember. Ahogy tudom, a gyermekeit elvitette az otthonából, mert retteg attól, hogy rátöri az ajtót az elkövető

– nyilatkozott Kállai.

A nyomozó szerint a rendőrök inkompetens, és mint azt a példa is mutatja, esetenként felháborító módon járnak el csak azért, mert egy bűncselekmény elkövetője például nyugalmazott katonatiszt. Kállai Zoltán éppen azért vállalta, hogy beleáll az ügybe, mert nem szerette volna, ha egy ilyen brutális bántalmazást valaki megússzon.

Nágel Tamás százados, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán a 24.hu megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a férfi távol tartásának elrendelését. A nő az Indexnek korábban azt mondta, hogy ezt szombaton is kérte, de akkor elutasították a kérését. Rákérdeztünk arra is, milyen új adatokra hivatkozik a rendőrség, amelyek miatt mégis kezdeményezték a távoltartást, erre azt válaszolták: az ügyben büntetőeljárás folyik, melynek részleteiről az eljárás érdekében nem adnak bővebb tájékoztatást.

Kitették a honvédségtől a katonát, aki brutálisan megvert egy nőt Bujákon
Soron kívül szüntették meg a szolgálati viszonyát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik