Belföld

Brutálisan megvertek egy nőt Bujákon

Egy nyugalmazott katonai alezredes brutálisan összevert egy nőt a hétvégén egy bujáki katonai létesítményben – tudta meg a 168 Óra. A bántalmazásról az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, azt írja, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta.

Orosz Bernadett arról is ír bejegyzésében, hogy „hiába kértem távoltartási végzést és személyi védelmet a jogszabályok nem teszik lehetővé. Hiába próbáltam jelezni a szakvonal felé (akik fegyveres szervek alkalmazottaira dolgoznak), nem tesznek semmit”.

Írásából az is kiderül, nem ez az első eset, amikor a férfi durván bántalmazza:

2019. augusztus 09.-én hajnalban lakásomon felkeresett és annyira megvert, hogy szintén nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem el tőle. Szétszakította a bal fülemet beszakítva a dobhártyámat is, nem jelentettem fel. Tudjátok miért nem? Mert rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem én fogok pórul járni. Nyugalmat szerettem volna már végre, megszabadulva tőle. Most a kórház jelentette fel és most, hogy november 10-én újra születtem erős szervezetem által, fel fogok épülni és kiállok végre magam mellett, hogy ne legyen esélye Istvánnak meggyilkolni engem.

A Nógrád megyei rendőr-főkapitányság a 168 Órának azt írta, hogy az ügyben büntetőeljárás van folyamatban, melynek részleteiről az eljárás érdekében nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

A bántalmazott nő a 168 Órának azt mondta, az első bántalmazásnak a gyerekei is szemtanúi voltak, a férfi ekkor részeg volt. A másodiknál hívták a rendőrséget, de ő végül nem tett feljelentést. A múlt heti eset után kihallgatták a feltételezett tettest, aki azonban szabadlábon távozhatott. A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozója a nőnek azt mondta, szóljon, ha legközelebb is előfordul ilyesmi. A férfinek állítólag fegyvermérnöki diplomája és fegyvere is van.

Orosz Bernadett az Indexnek azt mondta, nincs más eszköz a kezében, ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített. A miskolci nő azt nyilatkozta, az elkövető elengedését a rendőrök azzal indokolták, hogy a férfi „bűnbánó magatartást tanúsított”.

A hatgyerekes anya és K. István viszonya tavaly októberben kezdődött, Bernadett Miskolcon, a férfi Sárospatakon élt. „Önámítás. Úgy gondoltam, hogy jobb egy barát, mint egy ellenség” – Bernadett az Indexnek ezzel magyarázta, hogy a bántalmazások után miért nem kért segítséget, és miért ment el a férfival múlt szombaton egy katonai rendezvényre Bujákra. A nyugalmazott alezredes itt támadt rá újból, mert azt hitte, a nő azért vonult vissza vacsora után, hogy mással tudjon telefonon beszélni. Végül a recepciós hallotta meg a nő sikoltását, a férfi katonatársai pedig berohantak a szobába, és végül a mentőket és rendőröket is kihívták. A nőt kórházba szállították, az intézmény pedig hivatalból feljelentést tett.

Frissítünk!

Miután a 168 Óra korábban arról írt, hogy egy pásztói hotelben verték meg a nőt, ezért korábbi cikkünkben még ez a település szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik