Belföld

Kitették a honvédségtől a katonát, aki brutálisan megvert egy nőt Bujákon

Soron kívül megszüntették annak a tartalékos katonának a szolgálati viszonyát, aki szombaton a felismerhetetlenségig vert egy nőt Bujákon, közölte a 24.hu megkeresésére szerdán a Honvédelmi Minisztérium.

Hozzátették,

a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – még az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját.

Közölték azt is, az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, amelynek befejezéséig további információt nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.

Mint ismert, a bántalmazásról az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta.

Orosz Bernadett az Indexnek azt mondta, nincs más eszköz a kezében, ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített. A hatgyerekes anyuka és K. István viszonya tavaly októberben kezdődött, a férfi Bernadett elmondása szerint idén júniusban esett neki először egy családi rendezvényen. Akkor beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását.

Augusztusban aztán újból bántalmazás történt, akkor a férfi már azzal fenyegette, hogy a szobában lévő életlen szamurájkarddal vágja el a torkát, hogy másé se legyen.

A múlt szombati eset után Bernadett távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították. Szerdán ugyanakkor  Nágel Tamás százados, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szintén a 24.hu megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a férfi távol tartásának elrendelését.

Lapunk utolérte azt a volt nyomozót is, aki a bántalmazás éjszakáján telefonon adott instrukciókat az áldozatnak. Kállai Zoltán arról beszélt,

félholtra verték, ráadásul az elkövető folyamatosan azt ordibálta neki, hogy megöli, megdöglik és nem jut ki élve a szobából. Ez emberölési kísérletnek minősül. Ehhez képest a rendőrség hátat fordított neki. Nevetséges, ahogyan kezelték őt. Képesek voltak azt mondani neki, hogy majd menjen vissza, ha legközelebb ez megtörténik. És mi lett volna, ha legközelebb már nem tud visszamenni?

„Félholtra verték Bernadettet, a rendőrség meg hátat fordított neki”
Megszólalt a volt nyomozó, aki segít a bántalmazott nőnek, hogy ügye ne maradjon megtorlatlanul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik