Belföld csatatér 2019

Cegléden sem törődik bele a vereségbe a Fidesz helyi elnöke és a fideszes polgármester

Nem csak az olyan emblematikus fővárosi kerületekben, mint a Baranyi Krisztina által nyert IX., a Pikó András által nyert VIII., illetve a V. Naszályi Márta által nyert I. kerületben támadták meg a választás eredményét. Cegléden is így tett a helyi Fidesz-szervezet elnöke.

Ő az a Hörömpő Annamária, akiről megírtuk, hogy képviselőként tavaly szavazott arra, hogy az önkormányzat – meglehetősen baráti áron – eladja a régi laktanya egyik ingatlanát, és mit ad isten, az épületet Hörömpő és férje cége vásárolta meg, ők adtak be egyedül ajánlatot.

Hörömpő most is indult a választáson, és az egyéni képviselőjelöltek közül ő volt az egyetlen fideszes, aki bukott: 9 szavazattal, mindösszesen 1 százalékponttal maradt alul egy helyi szervezet jelöltje, László Ágnes ellen, utóbbit az ellenzéki pártok is támogatták.

Külön pikáns, hogy – a jegyző tájékoztatása szerint – Hörömpő azt a négy szavazókörnek az eredménye ellen emelt kifogást, ahol rokonai voltak a Fidesz által delegált számlálók. Egyikben apja, másikban anyja számolta a szavazatokat. De még hogy! Helyiek elmondása szerint apja négyszer számoltatta újra vasárnap a körzetében a szavazólapokat.

A 24.hu tudomása szerint ott, vasárnap nem emelt senki semmi ellen kifogást a kormányoldalról, a választási jegyzőkönyvbe semmi erre utaló nem került – pedig ha bárkinek bármi aggálya van, akkor ott helyben jelezheti, és a jegyzőkönyvbe is felviszik.

De a fideszes polgármester, Takáts László is alulmaradt. Őt Csáky András, az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt 5 százalékponttal megelőzte. Most pénteken lett volna az ünnepélyes beiktatás a városházán, de ezt is elhalasztották. Mert a polgármester-választás eredménye ellen is érkezett kifogás.

Az egyéni körzetekben amúgy 9:1 arányban nyert a kormányoldal, a kompenzációs lista miatt a képviselőtestületben 9:5 lesz a kormánypárti és az ellenzéki képviselők aránya, független, az ellenzék által támogatott polgármester mellett.

A fellebbezéseket három munkanap alatt bírálja el a központi választási bizottság. Helyiekben felmerült, hogy az időhúzás miatt történtek a fellebbezések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik