Belföld

Digitális lapigazgató és új főszerkesztő a 24.hu élén

A 24.hu eddigi főszerkesztője, Szigeti Péter augusztus 1-től digitális lapigazgatóként vezeti tovább a 24.hu hírportált, ezzel egy időben Pető Péter eddigi főszerkesztő-helyettes főszerkesztővé, Bita Dániel vezető szerkesztő pedig főszerkesztő-helyettessé lép elő. Szigeti 2017 októbere óta vezette és fejlesztette tovább a 24.hu szerkesztőségét, ezalatt a 24.hu a hazai online hírpiac megkerülhetetlen szereplőjévé vált.

Az elmúlt háromnegyed évben az oldal látogatottsága közel a másfélszeresére nőtt, így ma már heti szinten a 24.hu éri el a legtöbb online hírfogyasztót Magyarországon. A 24.hu szerzői többek közt olyan rangos szakmai elismerésekben részesültek a közelmúltban, mint a Minőségi Újságírásért Díj, a Hégető Honorka Díj, a Magyar Sajtódíj vagy Vizy Dorka Emlékdíj. A tartalomgyártást és a szerkesztőség napi munkáját Pető Péter irányítja a továbbiakban.

A 24.hu-nál újonnan létrehozott, de a Central Médiacsoport más termékeinél korábban már jól működő lapigazgatói feladatkörben Szigeti Péter felel ezentúl a portál hosszú távú tartalmi és üzleti stratégiájáért.

A 24.hu üzleti irányítását eddig Bognár Bálint, a kiadó digitális üzletágának vezetője látta el termékmenedzserként. Megnövekedett feladatai miatt döntött az átszervezés mellett, amely illeszkedik a hírportál elmúlt két évben zajló fejlesztési stratégiájába.

Bognár Bálint az átalakítás kapcsán elmondta:

A változás garanciát jelent arra, hogy a 24.hu nemcsak az olvasói, hanem a hirdetői piacon is tovább erősíthesse a pozícióit, és olyan új fejlesztésekkel és megoldásokkal jelentkezhessen, ami a két területen egyszerre biztosítja a hosszú távú sikeres működését.

A kiadó fejlesztési stratégiájával összhangban Szigeti Péter felelősségi körébe a jövőben nemcsak a 24.hu tartozik, hanem ő irányítja majd a Vezess.hu portált és az autóMAGAZINt is. Ezzel az átalakítással egy kézbe kerül a Central Médiacsoport elsősorban férfi olvasókat célzó online termékeinek üzleti irányítása, és kialakul az a struktúra, amelyben a kiadó online portfóliója női fókuszú, férfi fókuszú, életmód és adatalapú termékcsoportokba szerveződik.

A szervezeti átalakítás keretében a Vezess.hu és az autóMAGAZIN termékmenedzseri pozíció megszűnik, Müller András, a Vezess.hu eddigi termékmenedzsere távozik a kiadótól, a kapcsolódó feladatok teljes körűen a digitális lapigazgatóhoz kerülnek. A Vezess.hu tartalmi irányítását a jövőben is Horváth Zsolt főszerkesztő végzi és az autóMAGAZIN havilapot Gajdán Miklós szerkeszti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik