Belföld

M3-as tragédia: három gyermek vesztette el az édesanyját, apukájuk életéért küzdenek

Mint arról korábban beszámoltunk, négy ember vesztette életét hétfőn az M3-as autópályán történt tragédiában. Az elhunytak közül hárman is kisnaményiak voltak. Egy 44 éves és egy 27 éves férfi, valamint egy 27 éves nő.

Mostanra kiderült, hogy a felismerhetetlenségig összetört kocsiban öt 27-29 év körüli fiatal utazott. Köztük egy nehéz anyagi körülmények között élő háromgyermekes pár is, akik azért keltek útra, hogy munkát szerezzenek.

Ki munkát remélve, ki más okból vágott neki az útnak. A szerencsétlenül jártak között volt az az élettársi kapcsolatban élő kisnaményi pár is, akik három gyermeket hagytak itthon. Az édesapa életéért ugyan még küzdenek, de úgy tudjuk, az ő állapota is súlyos, sőt, rendkívül válságos. Egyedül velük állt kapcsolatban az önkormányzat, egy szegregációs programba kapcsolódtak be, hogy megélhetési támogatást kaphassanak. Meg vagyunk rendülve, hiszen szegények próbáltak egy jobb világot teremteni maguknak, és a vesztükbe vitt az útjuk. A gyerekeket a szomszédban lakó nagyszülő vette a gondjaiba, ő indította el őket iskolába azon a reggelen is, amikor a szülők, hajnali háromkor útnak indultak. A családokat a rendőrség értesítette személyesen, az önkormányzat már csak késő délután kapott hírt a történtekről

– nyilatkozta a szon.hu-nak Bihariné Kékesi Ibolya a település első embere.

A polgármester megkeresésünkre azt mondta, hogy az említett családon kívül még 12 gyermek maradt félárván a szörnyűség miatt.

Nagyon megrázta a települést a tragédia. A legfiatalabb áldozatnak kettő, a két idősebbnek pedig öt-öt gyermeke volt. Összesen tizenöt gyermek vesztették el valamelyik szülőjét. A háromgyermekes édesapa az intenzíven van. Nagyon bízom benne, hogy életben marad. Az elhunytak családjai már jelezték nekünk, hogy nem tudják vállalni a temetések költségeit. Természetesen mindent megteszünk, hogy ebben és minden másban segítsünk nekik. A mai állás szerint vasárnap délután temetik a balesetben elhunytakat

– mondta Bihariné Kékesi Ibolya.

Mint arról korábban beszámoltunk nyolc autó karambolozott az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a geleji pihenő közelében. A tájékoztatás szerint a sűrű ködben egy személyautó hátulról nekiütközött egy kamionnak, majd megpördült és az érkező járműveknek csapódott. Ebbe öt ember beszorult, őket feszítővágóval szabadították ki a tiszaújvárosi, mezőkövesdi és mezőcsáti hivatásos tűzoltók. Egy ember a helyszínen, három a kórházban hunyt el. A szörnyű tragédiában összesen 15 gyermek maradt félárván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik