Belföld

Latorcai János és a Gyimesvölgye férfikórus szánkókkal állítottak be a Kossuth térre

A kormánypárt valamiért nem tudja elengedni azt a narratívát, hogy a tüntetők a múlt heti tüntetések alatt állítólag több szánkót is megrongáltak a Kossuth téren, amelyeket elvileg a rászoruló gyerekeknek raktak oda ki, bár érthetetlen, hogy miért nem adták nekik oda, hiszen hó is volt.

Az ellenzéki tüntetők egyébként összeszedték a megrongált szánkók árát, sőt, még többet is. A gyűjtést szervező Szarvas Koppány Bendegúz szerint a Kossuth téri tüntetések során 23 darab szánkó esett áldozatul, ezek 280 ezer forint értéket képviseltek. Az ifjú politikus azt mondta, már 325 ezer forintnál több gyűlt össze új szánkókra.

Ennek ellenére tegnap Lázár János igyekezett belerúgni a tüntetőkbe a szánkókkal, ma pedig Latorcai János, az a KDNP-s képviselő, aki a valószínűleg szabálytalan szavazást levezette a rabszolgatörvény elfogadásáról.

Latorcai pénteken a Gyimesvölgye Férfikórussal vonult ki a térre, amelynek tagjait előtte az ország karácsonyfájánál fogadta. A kórus tagjai tíz darab szánkót hoztak, írja a Székelyföld.ma. 

A lap szerint Latorcai János kiemelte, az elmúlt tíz nap alatt komoly károk érték az Országgyűlést, a karácsonyfát és az azt körülvevő szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek szántak. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az itt történt rombolás és pusztítás híre karácsonyi gondolatot szült a gyimesi kórus tagjaiban, s a szeretet jegyében pótolják a tönkretett vagy elvitt szánkókat.

Ennek ellenére tíz szánkó az nem 23 szánkó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik