Belföld

Zuglót kérik Karácsonyék az MSZP-től a közös EP-listáért

A Párbeszéd vasárnapi, budapesti tisztújító taggyűlésén újraválasztották a párt két eddigi társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt – írja a távirati iroda.  A választáson egyik vezetőnek sem volt kihívója, az elnökség tagja lett még Szabó Zsolt, Béres András, Hegyesi Beáta, Tordai Bence és Mach Péter.

A szavazás utáni tájékoztatón Karácsony beszélt a párt politikai stratégiájáról is, amely szerint a Párbeszéd az MSZP-vel közösen indul a jövő évi EP-választáson, de széleskörű Európa-párti szövetség kialakítására törekszik. Szabó Tímea pedig azt mondta,

csak úgy tudják elképzelni a szövetségesi politikát, ha jövőre az önkormányzati választáson Karácsony Gergely lesz a zuglói polgármesterjelölt és ezt szövetségeseik helyi, regionális és országos szinten is támogatják.

Politikai alapvetéseiket sorolva a mindenki számára elérhető alapjövedelem bevezetését, a lakhatási problémák megoldását és például a paksi atomerőmű bővítésének leállítását említette.

Karácsony Gergely  kérdésre válaszolva azt mondta: továbbra is támogatják, hogy tartsanak előválasztást az ellenzéki főpolgármester-jelöltek között. Azt is kijelentette, hogy felelőtlennek tart minden olyan politikai próbálkozást, aminek az a célja, hogy „felszalámizza” a fővárosi ellenzéket annak érdekében, hogy újra Tarlós István legyen a főpolgármester. Hangsúlyozta, hogy ha megtartják az előválasztást, akkor mindenkitől elvárja, hogy a legtöbb szavazatot kapott jelöltet támogassa.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik