Belföld
Fotó: Marjai János / 24.hu

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégébe úgy ömlik a közpénz, mintha az apjuké lenne

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 07. 12. 09:49

Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifjabb Mészáros Lőrinc cége is beállt a közpénzzuhany alá.
Korábban a témában:

Legújabban 1,9 milliárd forintos közbeszerzést nyert el a felcsúti Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft., előbbi Mészáros Lőrinc egykori felcsúti polgármester, jelenlegi nagyvállalkozó gyermekeinek tulajdonában van.

A Fejér B.Á.L. Zrt.-t Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc 2015 júniusában alapította és csakhamar olyan sikereket ért el, hogy tavaly áprilisban az Átlátszó már arról cikkezett, hogy a vállalkozás egy év alatt megháromszorozta bevételeit. A 2017-es évet is egyenes derékkal zárhatták, hiszen az építőipari cégek élvonalába kormányozták magukat 20 százalékos profitrátájukkal. A cég az atombizniszbe is belevetette magát építőipari szaktudásával:

Püspökszilágy, 2004. április 2.
Rottenhoffer Sándor dozimetriai mérést végez a 
tárolómedencében, a Radioaktív Hulladákokat Kezelő Közhasznú Társaság püspökszilágyi telephelyén. A hulladékkezelő 1977-ben átadott több mint ötezer köbméteres betonmedencéiben helyezik el az iparban és az orvosi kutatásban használt olyan hulladékokat, amelyek radioaktív anyagokkal szennyeződtek. Az újabb hulladékok elhelyezésére a telepen a közelmúltban alakítottak ki több föld alatti tárolótermet, ahová még tizenöt-húsz évig elhelyezhetők, és magas biztonsági körülmények között tárolhatók újabb hulladékok.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Átcsomagolják az atomhulladékot, ezért épít csarnokot a Mészáros-gyerekek cége
Kétezer köbméternyi bizonytalan eredetű radioaktív hulladékot hoznak felszínre, hogy még több sugárzó anyagnak legyen hely.

A Fejér B.Á.L. Zrt. ezúttal hagyományosabb területen maradt, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közbeszerzését nyerték el a WHB-val: a Majki Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztése II. ütem című projekt megvalósításához szükséges építőipari, restaurátori, táj- és kertépítészeti kivitelezési feladatait látják el.

A WHB-t sem lehet azzal vádolni, hogy túl távol lenne a Mészáros-birodalom ügyeitől. Paár Attila cége egy 4 milliáros közös bizniszt szerzett meg a Mészáros-féle Opimus-portfólió egyik cégével, de a WHB-cégen keresztül vette meg Paár a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi botrányos vállalkozását, az Eliost is.

Az alapkövet már márciusban letették, a kivitelezés a a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram része. Az ünnepségen ott volt Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Virág Zsolt miniszteri biztos is.

A remeteség Oroszlánytól nem messze van:

Fotó: Marjai János/24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Málaga, 2019. január 22.
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak munkagépekkel 2019. január 22-én a dél-spanyolországi Málaga közelében, ahol egy kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello egy illegálisan fúrt, jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútba zuhant egy hegyvidéki farmon január 13-án. A mérnökök egy másfél méter átmérőjű, 60 méter mély lyukat fúrnak a kemény talajba párhuzamosan a kúttal, ezután pedig vízszintesen próbálnak átfúrni a kútba, hogy kimentsék a gyermeket.
MTI/EPA/EFE/Daniel Perez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.