Belföld
Fotó: Marjai János / 24.hu

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégébe úgy ömlik a közpénz, mintha az apjuké lenne

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 07. 12. 09:49

Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifjabb Mészáros Lőrinc cége is beállt a közpénzzuhany alá.
Korábban a témában:

Legújabban 1,9 milliárd forintos közbeszerzést nyert el a felcsúti Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft., előbbi Mészáros Lőrinc egykori felcsúti polgármester, jelenlegi nagyvállalkozó gyermekeinek tulajdonában van.

A Fejér B.Á.L. Zrt.-t Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc 2015 júniusában alapította és csakhamar olyan sikereket ért el, hogy tavaly áprilisban az Átlátszó már arról cikkezett, hogy a vállalkozás egy év alatt megháromszorozta bevételeit. A 2017-es évet is egyenes derékkal zárhatták, hiszen az építőipari cégek élvonalába kormányozták magukat 20 százalékos profitrátájukkal. A cég az atombizniszbe is belevetette magát építőipari szaktudásával:

Püspökszilágy, 2004. április 2.
Rottenhoffer Sándor dozimetriai mérést végez a 
tárolómedencében, a Radioaktív Hulladákokat Kezelő Közhasznú Társaság püspökszilágyi telephelyén. A hulladékkezelő 1977-ben átadott több mint ötezer köbméteres betonmedencéiben helyezik el az iparban és az orvosi kutatásban használt olyan hulladékokat, amelyek radioaktív anyagokkal szennyeződtek. Az újabb hulladékok elhelyezésére a telepen a közelmúltban alakítottak ki több föld alatti tárolótermet, ahová még tizenöt-húsz évig elhelyezhetők, és magas biztonsági körülmények között tárolhatók újabb hulladékok.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Átcsomagolják az atomhulladékot, ezért épít csarnokot a Mészáros-gyerekek cége
Kétezer köbméternyi bizonytalan eredetű radioaktív hulladékot hoznak felszínre, hogy még több sugárzó anyagnak legyen hely.

A Fejér B.Á.L. Zrt. ezúttal hagyományosabb területen maradt, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közbeszerzését nyerték el a WHB-val: a Majki Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztése II. ütem című projekt megvalósításához szükséges építőipari, restaurátori, táj- és kertépítészeti kivitelezési feladatait látják el.

A WHB-t sem lehet azzal vádolni, hogy túl távol lenne a Mészáros-birodalom ügyeitől. Paár Attila cége egy 4 milliáros közös bizniszt szerzett meg a Mészáros-féle Opimus-portfólió egyik cégével, de a WHB-cégen keresztül vette meg Paár a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi botrányos vállalkozását, az Eliost is.

Az alapkövet már márciusban letették, a kivitelezés a a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram része. Az ünnepségen ott volt Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Virág Zsolt miniszteri biztos is.

A remeteség Oroszlánytól nem messze van:

Fotó: Marjai János/24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.