Belföld

11 évre ítélte a Kúria a barátnőjét lúggal megcsonkító kórházigazgatót

11 év letöltendő börtönre ítélte a Kúria Bene Krisztiánt, aki 2013-ban lúggal öntötte le volt volt barátnője, Renner Erika nemi szervét, miután nem tudta feldolgozni, hogy a nő elhagyta – írja a 444.hu. Az ítélet jogerős.

A volt kórházigazgató első fokon négy évet kapott, de ezt másodfokon kilenc évre súlyosították. A harmadfokon eljáró Kúria azonban megsemmisítette a korábbi ítéletet, és új eljárást rendelt el. Bene a megismételt másodfokú eljárásban ismét kilenc évet kapott. A Kúria most a Fővárosi Ítélőtábla által kiszabott 9 év börtönt és a 9 év közügyektől eltiltást 11, illetve 10 évre súlyosította. Emellett pedig végleg eltiltotta a foglalkozásától a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatóját.

Bene és áldozata még gyerekkorukból, az iskolából ismerték egymást, hosszú idő után egy osztálytalálkozón futottak újra össze. Kapcsolat szövődött kettejük között, aminek évek után a nő vetett véget. A szakítást az orvos nem tudta feldolgozni, először az interneten és telefonon, majd személyesen is zaklatni kezdte a nőt.

2013. március 12-én reggel arcát egy maszkkal eltakarva várakozott volt barátnője lakása előtt a lépcsőházban, amikor pedig a nő elindult volna kutyát sétáltatni, az ajtóból visszalökte a lakásba, műtéti altatószerekkel beinjekciózva elkábította, majd Renner Erika nemi szervére maró lúgot öntött. A vegyszer maradandó károsodásokat okozott. A támadás után a kábult nőt bezárta a lakásba, és visszament értekezletet tartani akkori munkahelyére, a Budai Irgalmasrendi Kórházba. Renner Erikára néhány órával később volt férje és a barátja talált rá, akiket addigra a nő munkahelyéről értesítettek, hogy Erika nem ment be dolgozni, és a telefonján sem elérhető.

A rendőrök gyanúja hamar Benére terelődött, mivel Erika elkábításának módja kifejezetten egészségügyi dolgozóra utalt, a csonkítás pedig személyes bosszúra. Mikor néhány órával a támadás után átkutatták az orvos autóját, a kesztyűtartóból egy használt fecskendő került elő, amiből később a nő elkábításához használt egyik szer maradványait mutatták ki.

Bene a csütörtöki tárgyaláson az utolsó szó jogán is tagadta a bűnösségét, és a felmentését kérte. Bene azt mondta, hogy ő lezárta magában a kapcsolatot, és új barátnőt talált, és nem is neheztelt volt barátnőjére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik