Belföld

Járdán gázolta el a gyalogosokat egy részeg – egyikük meghalt

A vádlottnak már korábban bevonták a jogosítványát, ezért érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Tavaly január elején ittasan ült a volán mögé. A fővárosi Baross utca és az Illés utca kereszteződéséhez közeledett, amikor a gyalogos-átkelőhely előtti járdán, átkelésre várakozott a két sértett.

A sofőr a kereszteződéshez érve megállt, majd amikor a lámpa zöldre váltott, behajtott a kereszteződésbe. A vádlott ittasságából eredően nem követte az enyhén balra ívelő út vonalvezetését, ezért az úttestről jobbra letérve, felhajtott a zebra előtti járdára, ahol elütötte az ott várakozó két gyalogost, majd végül egy vezetéket tartó oszlopnak ütközött.

A baleset után a sofőr kiszállt az autóból, de nem ment oda a balesetben súlyosan megsérült sértettekhez. A mentőket és a rendőröket sem értesítette, hanem segítségnyújtás nélkül visszaült a járműbe, és a rendőrök kiérkezéséig nem is szállt ki. A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök előállították.

A baleset következtében egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően, még a baleset napján életét vesztette. A baleset során  másik gyalogos szintén súlyos, az egyik lábát tekintve maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az elkövető 11 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik