Videó

Portik hangfelvétele miatt gyanúsítják Gyárfást

Gyárfás Tamás ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, ez azt jelenti, hogy nem kell házi őrizetben maradnia, de az országot nem hagyhatja el és időről időre jelentkeznie kell a hatóságoknál, nyomkövetőt is szerelnek rá. A Budai Központi Kerületi Bíróságon ügyvédjével, Bánáti Jánossal tájékoztatták a sajtót a döntés után. Bánáti azt mondta: az „összevágott” hangfelvételen, amely a gyanúsítás alapját képezi, ügyfelén kívül Portik Tamás hallható. Arra a kérdésre, hogy a felvételt Portik készítette-e, Bánáti úgy válaszolt: feltehetően az készítette, aki hallható rajta, és biztosan nem Gyárfás volt az.

A felvételt egyébként az úszószövetség korábbi elnöke adta át a hatóságnak 2017 őszén egy zsarolási kísérlet után. Bánáti azt mondta, ügyfele felületes kapcsolatban állt Portikkal, évente legfeljebb egyszer-kétszer találkotak, de volt, hogy évekig nem. (Gyárfás még 2004-ben a saját birtokából választott le egy jelentős méretű területet, és az önkormányzattól is vásárolt hozzá egy telekrészt, hogy a szomszédban rendezkedhessen be Portik egy 2000 négyzetméteres ajándék ingatlanon.)

Gyárfás a londoni olimpiáról hívott, mekkora a baj
Történetek a Nap TV-től az olimpiáról munkatársunkhoz eleresztett telefonon át a sikersztori végéig.

Gyárfást kedden vették őrizetbe, emberölésre való felbujtással gyanúsítják Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében. A gyanú szerint Gyárfás Portik Tamást bízta meg, hogy ölje meg Fenyőt, Portik pedig a szlovák Jozef Rohácot bérelte föl a gyilkosságra.

Pénteken az is kiderült, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében gyanúsítottként hallgattak ki egy volt főügyész, aki a gyanú szerint átvette az ügyel kapcsolatos hangfelvételt, de azt a hatóságoknak nem továbbította. A Pesti Srácok azt írja, Ihász Sándort hallgatták ki, és az ő lakásában tartottak házkutatást. Ihász korábban a Fővárosi Főügyészség, később a Fellebviteli Főügyészség vezetője volt tavaly decemberig, amikor Polt Péter indokolás nélkül megszüntette vezetői megbízatását.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik