Belföld

Portik hangfelvétele miatt gyanúsítják Gyárfást

Bárdi Bálint
Bárdi Bálint

újságíró. 2018. 04. 20. 14:35

Gyárfás Tamás ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, ez azt jelenti, hogy nem kell házi őrizetben maradnia, de az országot nem hagyhatja el és időről időre jelentkeznie kell a hatóságoknál, nyomkövetőt is szerelnek rá. A Budai Központi Kerületi Bíróságon ügyvédjével, Bánáti Jánossal tájékoztatták a sajtót a döntés után. Bánáti azt mondta: az „összevágott” hangfelvételen, amely a gyanúsítás alapját képezi, ügyfelén kívül Portik Tamás hallható. Arra a kérdésre, hogy a felvételt Portik készítette-e, Bánáti úgy válaszolt: feltehetően az készítette, aki hallható rajta, és biztosan nem Gyárfás volt az.

A felvételt egyébként az úszószövetség korábbi elnöke adta át a hatóságnak 2017 őszén egy zsarolási kísérlet után. Bánáti azt mondta, ügyfele felületes kapcsolatban állt Portikkal, évente legfeljebb egyszer-kétszer találkotak, de volt, hogy évekig nem. (Gyárfás még 2004-ben a saját birtokából választott le egy jelentős méretű területet, és az önkormányzattól is vásárolt hozzá egy telekrészt, hogy a szomszédban rendezkedhessen be Portik egy 2000 négyzetméteres ajándék ingatlanon.)

Budapest, 2016. december 14.
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a szövetség rendkívüli elnökségi ülése utáni sajtótájékoztatón a MÚSZ margitszigeti székházában 2016. december 14-én. Az ülésen Gyárfás Tamás írásban is benyújtotta lemondását, ugyanakkor január 8-ig, a rendkívüli elnökválasztó közgyűlésig még ellátja feladatait a MÚSZ élén.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Gyárfás a londoni olimpiáról hívott, mekkora a baj
Történetek a Nap TV-től az olimpiáról munkatársunkhoz eleresztett telefonon át a sikersztori végéig.

Gyárfást kedden vették őrizetbe, emberölésre való felbujtással gyanúsítják Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében. A gyanú szerint Gyárfás Portik Tamást bízta meg, hogy ölje meg Fenyőt, Portik pedig a szlovák Jozef Rohácot bérelte föl a gyilkosságra.

Pénteken az is kiderült, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében gyanúsítottként hallgattak ki egy volt főügyész, aki a gyanú szerint átvette az ügyel kapcsolatos hangfelvételt, de azt a hatóságoknak nem továbbította. A Pesti Srácok azt írja, Ihász Sándort hallgatták ki, és az ő lakásában tartottak házkutatást. Ihász korábban a Fővárosi Főügyészség, később a Fellebviteli Főügyészség vezetője volt tavaly decemberig, amikor Polt Péter indokolás nélkül megszüntette vezetői megbízatását.

vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2018. november 5.
Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 5-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.