Belföld

Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el Gyárfás Tamás ellen

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmáról döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken, és nyomkövető viselésére is kötelezik. Gyárfás és ügyvédje a határozat ellen fellebbeztek.

Lakhelyelhagyási tilalom

A lakhelyelhagyási tilalom akkor rendelhető el, ha a bűncselekmény jellegére, a terhelt személyi és családi körülményeire – különösen az egészségi állapotára, idős korára – vagy az eljárás során tanúsított magatartására tekintettel az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel is biztosíthatók. 

A Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke kifelé jövet azt mondta:

Áldozat, és soha nem követte el azt, amivel gyanúsítják.

Gyárfást kedden vették őrizetbe, emberölésre való felbujtással gyanúsítják a húsz évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság ügyében. Ügyvédjével, Bánáti Jánossal panasszal éltek az őrizetbe vétel és a gyanúsítás ellen is. Csütörtökön a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke hazamehetett, de pénteken már ismét meg kellett jelenni a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ahol arról döntöttek, hogy lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el vele szemben.

Gyárfás óriási sajtóérdeklődés mellett érkezett meg a bíróságra:

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Pénteken az is kiderült, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében gyanúsítottként hallgatták ki a volt főügyészt. Dr. I. S. P. a gyanú szerint amikor főügyész volt átvette egy ezzel az ügyel kapcsolatos hangfelvételt, de azt a hatóságoknak nem továbbította. A Pesti Srácok azt írja, Ihász Sándort hallgatták ki, és az ő lakásában tartottak házkutatást. Ihász korábban a Fővárosi Főügyészség, később a Fellebviteli Főügyészség vezetője volt tavaly decemberig, amikor Polt Péter indokolás nélkül megszüntette vezetői megbízatását.

(Kiemelt kép: Karancsi Rudolf/24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik