Belföld

„Visszavontam az ajánlatomat a Magyar Nemzetre”

Magyar Nemzet (Kiemelt fotó: Berecz Valter/24.hu)
Magyar Nemzet (Kiemelt fotó: Berecz Valter/24.hu)

Telefonon erősítette meg ma, pénteken a 24.hu-nak a csehországi médiabefektetőként ismert, de magyarországi terjeszkedést is tervező Milkovics Pál, hogy megkereste korábban Simicska Lajos nagyvállalkozót, hogy megvásárolná tőle bajba került lapját, a Magyar Nemzetet. Azonban mivel Simicskáék nem válaszoltak a levelére, tegnap, azaz csütörtökön úgy döntött, visszavonja ajánlatát, amiről e-mailben értesítette a bezárt lap tulajdonosát.

Milkovics Pál is megvenné a Magyar Nemzetet?
Egy Csehországban aktív médiavállalkozóról van szó, aki hamarosan Vau és Nyamm TV néven tévécsatorna indítását is tervezi. Simicska azonban állítólag tart tőle, hogy a kormány közelébe kerülhet a lapja.

Milkovics elmondta: Simicskának természetesen joga van eldöntenie, hogy eladja-e a termékét, illetve kinek adja oda.

De úgy tűnik, nem én leszek az a személy.

Milkovics aláhúzta, azért vonta vissza az ajánlatát tegnap, mert minden egyes nappal csökken egy bezárt sajtótermék értéke, és ha nem tudják megkezdeni a tárgyalásokat annak megmentéséről, akkor ez a tranzakció számára innentől fogva nem aktuális.

Azt gondoltam, talán gyorsan meg akarják menteni, de a jelen körülmények között már nem érdekes.

A 24.hu azon kérdésére, hogy ha Simicska mégis meggondolná magát a későbbiekben és hajlandó lenne tárgyalni a lap átadásáról, akkor még Milkovics is hajlandó lenne-e meggondolni magát, a médiabefektető az üzleti életben bevett mondást idézte, hogy soha ne mondd, hogy soha, de jelenleg elállt a dologtól, mert ebben a tempóban egyszerűen nem érdekes.

Simicska nem kommentálja

Pénteken délelőtt utolértük Puskár Anettet, a Simicska Lajos tulajdonában lévő Közgép szóvivőjét is, de a szóvivő azt mondta, Simicska nem kívánja kommentálni az értesülésünket. Azt is kérdeztük, Simicskának egyáltalán szándékában áll-e eladni a lapját bárkinek, illetve igazak-e azok a szárnyra kapott információk, hogy Simicska azért nem tárgyal, mert esetleg attól tart, hogy a médiatermékei idővel a Fidesz közelében kötnének ki (Milkovics magát függetlennek tartja és cáfolta azt is, hogy offshore cége lenne), de Puskár azt mondta, sem ezekre, sem a tulajdonosváltással kapcsolatban a sajtóban eddig megjelentekre nem kívánnak reagálni egyelőre. Próbáltunk interjút is kérni Simicskától, hogy úgy általában a Magyarországon vasárnap óta kialakult helyzetről nyilatkozzon, de a nagyvállalkozó egyelőre nem él a lehetőséggel.

Időközben kiderült, hogy Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, a Figyelőt tulajdonló Schmidt Mária kormánybiztos fia sem jutott egyelőre túlságosan előre Simicskával. Többen úgy tartják, ebben szerepe lehet annak is, hogy a Figyelőben tegnap feketelista jelent meg, emiatt pedig Ungár is veszélyesnek tűnik, hogy a Magyar Nemzettel is előfordulhatna hasonló.

Egy harmadikként említett cég, a Brit Media Kft. pedig eleve úgy döntött, nem érdeklődik a Magyar Nemzet és a Heti Válasz iránt, hiába terjedt már ez a pletyka január óta, és tartottak erről tanácskozást még szerdán.

Nem veszi meg a Magyar Nemzetet és a Heti Választ a Brit Media Kft.
Pedig január óta ez a pletyka terjedt a médiapiacon a 168 Óra hetilap egyedüli és a Klubrádió kisebbségi tulajdonosáról, és tegnap tanácskoztak is a témáról a Brit Mediánál.

A Magyar Nemzet egyébként a szombatra országszerte szervezett tömegdemonstrációkra szamizdat kiadványként tér vissza, de csak egy napra, és ezt már nem a Nemzet kiadója jelenteti meg, hanem a lap volt munkatársai, akik gyűjtést szerveznek, hogy ki tudják fizetni a nyomdai költségeket.

Budapest, 2007. március 19. Gulyás Kovács Anna bemondó és Marton Adrienn műsorvezető a Lánchíd expressz című műsorban. Március 15-én kezdte meg adását a Lánchíd Rádió Budapest regionális adóként a fővárosban. 24 órás programjával a vétel körzetében élőket kívánja ellátni aktuális hírekkel, információkkal, szolgáltatásokkal, tematikus magazinokkal és zenékkel. MTI Fotó: Balaton József
Nem kerülnek a Lánchíd Rádió frekvenciái a Katolikus Rádióhoz
A Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese szerint nem igaz, hogy tárgyalna Simicskáékkal a Lánchíd Rádió vidéki frekvenciáinak átvételéről. A Lánchíd Rádió egyébként nem teljesen néma.

Kiemelt kép: Berecz Valter/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik