Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2018.04.11.

80 év után búcsúzik a Magyar Nemzet. A lap szerdán jelenik meg utoljára. Munkatársai várnak, reménykednek, imádkoznak. Az újság egykori címlapjaiból válogattunk.

Kezdeményezik a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, mondván, hogy Orbán Viktor számos alkalommal túllépte a határt.

Tényleg ellenzéki szavazatokat tüntettek el? Több gyanús eset is azt jelzi, hogy valami nincs rendben egyes szavazókörök adataival.

Az adatokból viszont úgy tűnik, nem történt rendszerszerű választási csalás vasárnap.

Freedom House: Magyarországra visszatért a gulyáskommunizmus. Magyarországon nemhogy nem jó, kifejezetten pocsék, velünk fordult először elő, hogy zsinórban tíz alkalommal csökkent a pontszámunk.

József Attila-verset rajzoltak fel Orbán utcájában a magyar költészet napján. Valaki József Attila Levegőt! című versét írta krétával a XII. kerületi Cinege utca burkolatára.

Lemondott az országos főrabbi. Frölich Róbert ezt maga jelentette be a Facebook-oldalán.

Zuckerberg: A Facebook nem titkosszolgálat, elhagyhatod bármikor. A Facebook-vezérnek a kongresszus előtt is számot kell adnia a Cambridge Analytica nevű céggel kapcsolatos adatkezelési botránnyal kapcsolatban.

Elvesztette közpénzjellegét: így rejtegetnék Hosszú Katinkáék szerződését. A történet szereplői immár több mint egy éve nem hajlandók elmondani, miként szerződött az Iron Aquatics a Duna Aréna vízfelületének használatára.

Trump Oroszországnak: Készüljetek fel a rakétákra! „Nem lehettek partnerek egy gázgyilkos állattal, aki a saját embereit mészárolja és élvezi is!”, írta.

Legalább 247 halott az algériai repülőgép-balesetben. A repülő nem sokkal azután zuhant le, hogy felszállt a Boufarik katonai reptérről.

A magyarok 40 százaléka nem tudta, hány szavazólapot kap a választáson, a szavazópolgárok  kicsivel több mint felét érdekli egyáltalán a jelölt személye.

Nagyon bepöccent Lázár az ellenzéki sajtóra: véleményterrorról beszél, valamint arról, zaklatták azokat, akik nem voltak hajlandóak azonosulni velük, brutális cenzúrát és ízlésterrort emleget.

Pert vesztett az Emmi, 50 milliós bírságot kell fizetnie. 13 iskolában nem indíthatnak első osztályt.

Nyíregyházán is lesz szállodája Mészáros Lőrincnek: ki. a 4 milliárdos szálloda építéséhez 3,1 milliárd forinttal járul hozzá az állam a Modern városok program keretében.

Újra szakadhat az LMP: akkora a feszültség a pártban, hogy nem fogja megúszni a párt belső robbanás nélkül.

A Jobbik visszahívta Morvai Krisztinát az Európai Parlamentből: ellenszavazat nélkül szavazták meg.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik