Belföld

Nagyon bepöccent Lázár az ellenzéki sajtóra

Minden magyar ember győzött április 8-án. Visszafelé sült el az Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben hónapok óta tartó intenzív nemzetközi és hazai lejáratókampány. A választópolgárok megelégelték a gyűlölködést

– mondta Lázár János a Promenádnak adott interjújában. (A hódmezővásárhelyi portál márciusban fideszes kézbe került, erről itt írtunk bővebben.)

A választási csalással kapcsolatos pletykákról így nyilatkozott:

Visszataszító és szánalmas az ellenzék viselkedése. A cirkusz helyett egyetlen mondatot kellene mondaniuk: gratulálnak, és sok sikert kívánnak a győztesnek. Pontosan azért maradtak ismét alul, mert nincs meg bennük a választói bizalomhoz szükséges nagyvonalúság és korrektség. Kisszerű emberek kisszerű politikája.

Az interjú legérdekesebb része egyébként az, hogy Lázár János teljesen kivan akadva az ellenzéki sajtóra. Véleményterrorról beszél, valamint arról, zaklatták azokat, akik nem voltak hajlandóak azonosulni velük, brutális cenzúrát és ízlésterrort emleget. 

Érdekes, hogy Lázár Jánosnak ilyenkor nem ugrik be Bayer Zsolt neve, aki lepatkányozza azokat, akiknek sok volt Orbán Viktor fenyegetőzése. 

Lázárnak az ellenzéki sajtó ekézésében sokat segített az interjút készítő újságíró, aki az álhíreket is szóba hozta, melyek szerinte folyamatosan jelentek meg ellenzéki oldalon.

A miniszter természetesen lecsapta a labdát:

Az ellenzéki sajtó egyértelműen átvette az ellenzéki pártok szerepét, miután azok kisszerű és kisstílű emberekből állnak, akik kisszerű és kisstílű politikát folytatnak. A sajtó egyébként intelligens munkatársai meg akarták mutatni, hogyan kell politizálni. Azt javaslom ezen szerkesztőségek újságíróinak és szerkesztőinek, induljanak el legközelebb a választáson, legyenek jelöltek, próbálják ki, milyen az, amikor nem kényelmes páholyból minősítik a színpadon zajló eseményeket.

Az interjú további részében Lázár János elmondja, hogy emberileg is megérintette a bizalom, Márki-Zay Péter pedig szerinte eddig csak szégyent hozott a városra, és nem szereti Magyarországot és Hódmezővásárhelyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik