Élő Belföld

Vona lemond, de újra elindulhat az elnökségért

A Jobbikkal vártuk az eredményeket az óbudai Aqunicum Hotelben.

Elnézés, hogy eltűntünk, de interjú volt

Az előbb megkérdeztük Dúró Dórát és Z. Kárpát Dánielt pár dologról, azért nem volt itt semmi egy ideje. Beszéltek attrocitásokról, a Jobbik esélyeiről a sok szavazat miatt, illetve az első várható intézkedéseikről ellenzékben/kormányon. Türelem, készül a videó!

Elítéli a Jobbik az újságírók bántalmazását

Z. Kárpát folytatta: rengeteg csalásról szereztek tudomást, fideszes szavazóköri delegáltak részéről is. A rendszer viszont magában hordozza a visszaélési lehetőségeket. A következő napokban tucatjával eshetnek ki a szekrényből a csontvázak, ami a választás legitimitását is megkérdőjelezheti. Orbán Viktor is kijelentette, hogy elfogadja az eredményt majd. Később kiderült, naiv lélek Z. Kárpát ezt ő mondta magáról, mert bízik az esetleges csalások következményeiben. Ha minden oké, akkor persze el kell fogadni az eredményt.

A fizikai agresszió minden formáját elítélte Z. Kárpát a 24.hu kérdésére, ami munkatársaink mai megtámadására vonatkozott. Hozzátette, ő neki sose jutott eszébe erőszak alkalmazása. Szerinte a sajtó részéről is előfordulhatnak túlkapások. Reméli, hogy enyhülnek majd a feszültségek. Összegezve azt mondta, nem tartja elfogadhatónak a sajtó elleni inzultust. Felhozta az óbudai képviselőjük ügyét, akinek két fogát kiverték, ezért nem tudta a kórházból hazahozni újszülött babáját. “Erős a gyanúm, hogy a kormányza kódolja az erőszakot a rendszerben”, ez leszivárog legalulra. A 2010 előtti hangulatot sem sírja vissza a külföldi kiszolgáltatottság miatt. Olyan kormányt akar, ami nem akarja zaklatni az embereket, felhozva Vona Gábor esetét a drónnal.

Érdekesség, hogy jó egészséget kívánva köszönt el  politikus, hozzátéve, hogy feszültséggel terhes órák állnak előttünk.

Z. Kárpát: Erőszakolt a Fidesz

Kérdések következtek a Jobbik alelnökéhez. A Bocskai úton várakozóknak azt üzente, várakozzanak, ne adják fel. Szerinte tudatosan gátolja a Fidesz azoknak a szavazatának leadását, akik nem értenek velük egyet. A Bocskain nagy volt ma a káosz, tízezer embert kényszerítettek átjelentkezőként egy általános iskolába szavazni. Z. Kárpát Dániel szerint az lett volna  Fidesz részéről az elegáns, ha engedték volna a szavazást. A Fidesz viszont “megerőszakolta a választási rendszert”, focis hasonlattal is élt, hogy mennyire nehezített pálya volt. “A Jobbik világától távol áll minden hasonló manipulatív eszköz” – tette hozzá. Szerinte az e-szavazás bevezetése lenne a megoldás.

Z. Kárpát Dániel nyitja az estét

Történelmi jelentősgű szavazásról beszélt a jobbikos politikus, aki megköszönte a magyar embereknek, hogy a Fidesz által keltett “sokszor gyomorforgató légkör ellenére” ilyen nagy számban részt vettek a szavazáson. Azoknak is megköszönte a késve kezdődő tájékoztatón, akik nem a Jobbikra szavaztak. Szerinte a választók nagyon erős kritikával illette a rendszert a magas részvétellel. “Magyarország lakossága nem kér abból a visszataszító hangulatból”, ami eluralkodott az országgal. Bezzeg a Jobbik építő jellegű ötletekkel kampányolt.

Sajnálja Z. Kárpát, hogy kevés értelmes vita volt a kampány során. Megköszöni a politikai közösségüknek, hogy nem ültek fel a provokációknak, a Fidesz milliós károkat okozó rongálásaiba se álltak bele. Ezzel szemben a jobbikosok “méltóságteljesen vettek részt ebben a folyamatban”, és megcselekedték, mit megkövetelt a haza. Z. Kárpát ilyen szimpátiaáradatot nem látott még karrierje során: sok bizonytalan szavazó is szóba állt velük, sőt még a baloldaliak is. Sikerült velük közös pontokat is találni. Ők nem akarják kitakarítani a házmesterig az apparátusból az embereket, felül kell majd emelkedni.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Z. Kárpát folytatta a hálálkodást, majd igaz dolgot szólt: eltűnhet a nyomás az emberekről a kampány végén. A Jobbik szellemi muníciót akar biztosítani a következő kormányzáshoz. Megismételte, történelmi jelentőségű a mai nap.

Nem engedik be a kormánysajtót a Jobbik eredményvárójára

A Pesti Srácok azt írta délután, hogy munkatársuk a Jobbik eredményvárójára próbált regisztrálni, amire a párt sajtóosztálya azt válaszolta:

Kedves prostisrácok! A Jobbik a sajtó részére tart rendezvényt, ezért ez önöket nem érinti.

A Mandinernek annyit válaszoltak, hogy „A rendezvény a mandinert nem érinti”. A Pesti Srácok szerint ugyanígy járt a Magyar Idők, az Echo TV stábját pedig még a parkolóból is elküldték.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz eredményvárójára a Magyar Narancs nem mehet, a párt helyhiányra hivatkozott.

Miért ezüstérem?

A cikk főcímében per pillanat az virít, hogy Eldőlhet, szépen csillog-e az ezüst Vona nyakában. Ugyanis a közvélemény-kutatók az utóbbi napokban rendre azt mondták (na jó, utóbbi hetekben, hónapokban), hogy a Jobbik az MSZP-Párbeszéd házasságot megelőzve be fog futni a második helyre, mondjuk jócskán lemaradva a Fidesz-KDNP mögött. A Publicus, a Republikon és a kormányoldali Nézőpont is jobbikos második helyet jósolt. Azonban nem mindegy, hány százalékos második hely lesz ez, illetve elhoz-e a párt egyéni mandátumokat, esetleg egész Heves megyét.

Medencés bácsi vs. nemzeti néppárt

Az előbbi posztban említettem, hogy itt bizony nagy kettősség figyelhető meg: a burzsoázia diszkrét bájaknt urak és hölgyek úszkálnak a lenti medencében, miközben a média munkássága vár a betevő falatra, azaz a 19:15-re belengetett sajtótájékoztatóra. Karancsi mester fotója:

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Üdv a római szívcsakrából

Ennél jobban nem lehet a Pannon Föld ősiségét hangsúlyozni, mint Óbudán, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom tartja az eredményváróját. A római romok és reformkori épületek közelében, egy felújított zsinagóga mellett, az Aquincum Hotelben vár most mindenki. A helyszín szürrealitását az adja hogy egy körfolyosón tudnak körözni a média keselyűi, miközben középen lenézve a hotel medencéjére és a békésen fürdőző vendégekre lehet letekinteni. Nem tudják, milyen ádáz harcok dúlnak a jobbikos szívekben most.

19:15-kor mindenesetre sajtótájékoztatót tart a párt, aminek lényegét ide kivonatoljuk, tartsanak velünk!

Olvasói sztorik