Belföld

Nem firtatja az ügyészség Kósa Lajos 1300 milliárdos megbízását

Semmi nincs bizonyítva.

Elutasította a Központi Nyomozó Ügyészség azt a feljelentést, amit Kósa Lajos 1300 milliárd forintos megbízása nyomán egy magánszemély hivatali vesztegetés gyanúja miatt tett – írja a Magyar Nemzet.

A feljelentő emlékeztetett, hogy a fideszes miniszter közjegyző előtt vállalta, hogy magyar államkötvényeket vásárol egy csengeri nő 1300 milliárd forintos örökségéből, majd azokat elhelyezi a megbízó számláján, ami felett általános kezelési jogot kap. Emellett 800 millió forintos ajándékozási szerződést is készítettek, amelynek kedvezményezettje Kósa Lajos 82 éves édesanyja lett volna.

Az ügyészség a nyomozást elutasító határozatban leszögezte, hogy sem a feljelentés, sem a Magyar Nemzet ezzel kapcsolatos cikkei nem közöltek a bűncselekményt bizonyító adatokat, a közjegyzői irat pedig magában nem igazolja a vesztegetést. Az ügyészség arra utaló jelet sem lát, hogy a miniszter hivatalos tevékenységével kapcsolatban járt volna el a csengeri nő ügyében.

Egy dolog miatt azért mégiscsak indul nyomozás, a feljelentő ugyanis felvetette, hogy a Magyar Nemzetben közzétett szerződés kapcsán felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja. Ám Kósa Lajos maga sem vitatta a nyilvánosságra hozott dokumentum hitelességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik