Belföld
Budapest, 2017. február 17.
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett visegrádi tanácskozásáról Harrach Péterrel, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõjével tartott sajtótájékoztatón 2017. február 16-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A csengeri nő szerint a Fidesz kiirtaná most a családját is

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 03. 27. 11:08

A leghíresebb csengeri asszony Svájcból üzent haza, hogy hamarosan megkapja a hatalmas örökségét, sőt az eddig ismert 1300 milliárdon felül is hozzájut majd pénzekhez. A Független Hírügynökségnek adott interjúban Szabó Gáborné részletesen mesélt a Kósa Lajossal kialakult viszonyáról, és azt állította, hogy már a saját és családja életét félti a kialakult helyzet miatt.

A Kósa Lajos által szélhámosnak kikiáltott Sz. Gáborné a szerdai interjúban azt állította, hogy még harminc, vagy hatvan nap, és minden a kezében lesz.

Sok jogvita volt, sok mindenről le kellett mondanunk, de a pénzzel mi rendelkezünk, van róla okirat, rendelkezünk vele. …Bíróság fogja kiadni nekünk mindenről, hiteles másolatban azokat az ügyiratokat, magyar nyelven, amelyekben szerepelnek az összegek.

A nő szerint az eddig ismert 1300 milliárdos örökségen felül is hozzá fog jutni pénzhez.

Sz. Gáborné azzal vádolta meg Orendi Mihályt, hogy ő adta ki az örökségi ügy dokumentumait, mert egy tanácsadói szerződés alapján hozzáférése volt a levelezéshez. Azt is állította, hogy a titoksértés akár 1 millió svájci frankjába is kerülhet Orendinek, mert ő is, és Kósa Lajos is aláírt egy-egy titoktartási szerződést Svájcban.

A nő szerint korábban éppen a családja biztonsága érdekében volt szükség arra, hogy titkolják az örökséget.

Azzal ugyanis, hogy Magyarországon tudni fogják, hogy rendelkezünk az összeg fölött, a gyermekeim és én magam is életveszélyben leszünk. Kósa Lajos mindig ezt mondta nekünk, 2012 októberétől, mióta ismerjük egymást, hogy ha ezt valakivel tudatjuk, onnan kezdve a gyermekeimet is elrabolhatják. Ezért aztán jó, ha csak nagyon szűk körben tudatosodik az emberekben, hogy ilyen vagyonnal rendelkezünk.

A Kósa Lajossal létrejött kapcsolat alapjáról is mesélt a Svájcban tartózkodó nő. Azt mondta, hogy egy szállodát akart megvenni, de csődbe ment, mielőtt sikerült volna nyélbe ütni az üzletet.

Nagyon sokáig pereskedtünk a Magyar Fejlesztési Bankkal. Ebben kértem Kósa Lajostól segítséget, kerestem meg őt Orendi Mihályon keresztül. Azt akartam elérni, hogy a bank álljon el a szerződéstől, mert nem tudom megvenni a szállodát. A hotelt meg akarta venni egy osztrák üzletember is, de a bank nem adta el neki, hanem inkább velem kereskedett. Végül százmillió forintban egyeztünk ki a bíróságon, nekem ezt a százmilliót meg kellett volna fizetnem, de nem volt rá keretem, a mai napig sincs. Ebben kértem a segítségét, így ismerkedtem meg vele. Ezt követően már egyre több dologról beszélgettünk, állandósult a kapcsolatunk, így meséltem el neki, hogy én miből akartam kifizetni a szállodát, és egyre több bizalmas információt osztottam meg vele.

A nő szerint Kósa kétszer is elkísérte őt Svájcba. 2016-ban voltak így közösen utoljára külföldön, 2017 tavaszát követően azonban faképnél hagyta a politikus, és már Csengerben sem látogatta a családot.

Bár az ajándékozási szerződések még érvényben vannak, a nő szerint már nem lenne biztonságban Magyarországon a politikusok miatt.

Tudom, hogy arra készül a Fidesz, hogy az egész családot kiirtsa. Nekik az lenne az elégtétel, ha engem a férjem mellé temetnének, mert akkor már mondhatnák, hogy csalás volt az egész.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.