Belföld választás 2018
Budapest, 2017. február 17.
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett visegrádi tanácskozásáról Harrach Péterrel, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõjével tartott sajtótájékoztatón 2017. február 16-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kósa feleségének ígérték eredetileg a 800 milliót

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 03. 23. 08:06

Az első tervek szerint nem Kósa Lajos édesanyja kapott volna papíron 800 millió forintot, hanem a felesége – írja a Népszava a lap birtokába jutott dokumentumok alapján. Ezek szerint miután a csengeri Szabó Gáborné a fideszes politikusra bízta az állítólagos, 1300 milliárd forintos örökségét, hogy vegyen belőle állampapírt, papíron a tárca nélküli miniszter feleségének ajándékozott 2,6 millió eurót, akkori árfolyamon több mint 800 millió forintot.

Szombathely, 2018. március 5.
Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelõs tárca nélküli miniszter beszél a Modern városok program szombathelyi fejlesztéseirõl szóló sajtótájékoztatón a kibõvített uszoda új medencéjénél 2018. március 5-én. Szombathelyen és környékén 80-90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg 2022-ig.
MTI Fotó: Varga György
800 milliós ajándékot kapott volna Kósa édesanyja
A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának adatai szerepelnek a banki adatokban is.

A Népszava azt írja, hogy annak nincs nyoma, hogy Porkoláb Gyöngyi ténylegesen kapott volna pénzt, ugyanakkor az ajándékozás minden mozzanatáról készült közokirat, amelyet Kósa felesége nem írt alá, de a személyes adatai szerepelnek rajta. Szabó Gáborné a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy tavaly novemberig jó barátok voltak Kósával.

Budapest, 2017. szeptember 20.
Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelõs tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. szeptember 20-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Kósa Lajos feleségének cégügyeihez senkinek semmi köze
Ugyanis a miniszter szerint neje nem közszereplő, hanem magánember.

Most az is kiderült, hogy jelentős, 40 millió forintos külföldi ingatlanvagyonnal rendelkezhet az a cég, a 139 millió forint értékűre feltőkésített Tócó-Pece Kft., amelyet Porkoláb Gyöngyi vett töredékáron, 6 millió forintért a Kósa-közeli ügyvédtől, Fiák Istvántól. Erről adóhivatali határozat tanúskodik, amely szerint a cégnek 60 milliós ingatlanja, illetve ingatlanhoz fűződő vagyoni jogai voltak, Magyarországon azonban csak 20 millió forintnyi ingatlanvagyona van Mátészalkán. Ebből kifolyólag a fennmaradó 40 milliót külföldön kell keresni.

A mátészalkai ingatlanon fennálló jelzálogjog kapcsolódik Kósa Lajos édesanyjának sertéstelep-vásárlásához, ugyanis a jelzálogjogot a Kósa édesanyjának sertéstelepét is hitelező állami Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. javára jegyezték be. 

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Meghalt Princz Gábor

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.