Belföld

Jobbikos javára lép vissza az LMP jelöltje Balatonfüreden

A visszalépésekért cserébe nem várnak semmit, de azt megköszönik, ha más párt is tesz hasonló gesztust.

A Veszprém megyei 2. számú választókerületben visszalép az LMP országgyűlési képviselőjelöltje, Ságodi Zoltán a jobbikos Kepli Lajos javára – ezt Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja jelentette be az ATV kedd esti műsorában. Ungár azt is mondta, mostantól arra próbálnak koncentrálni, hogy minél több szavazót mozgósítsanak, ugyanis az ellenzéki tárgyalások zátonyra futottak.

A műsorvezető arról kérdezte a politikust, hogy visszalépnek-e az LMP-s jelöltek Mellár Tamás és Kész Zoltán javára Pécsen, illetve Veszprémben. Erre Ungár azt mondta, hogy mindkét körzetben nagyon erősen jelen van a Jobbik, így a legszélesebb körű együttműködésre lenne szükség, de ez nem valósult meg.

Kedden kiderült, hogy Budapesten is visszalép egy LMP-s jelölt az MSZP és a Párbeszéd által indított Kunhalmi Ágnes javára. Ungár kijelentette: a visszalépésekért cserébe nem várnak semmit, ha más párt is tesz hasonló gesztust, azt megköszönik, de nyomasztani nem fognak ezért senkit. Szerinte az ellenzéki tárgyalások azért nem vezettek eredményre, mert nem lehet elérni azt a matematikai eredményt, amit kívánatosnak tartana az LMP országos tanácsa, annak pedig nincs értelme, hogy „azért tárgyaljunk, hogy tárgyaljunk”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik