Belföld

Nem állapodott meg az LMP és a Jobbik

Vona Gábor kedden reggel a Hír TV-n számolt be az LMP és a Jobbik hétfő esti találkozójáról. Az M3-as borsókúti pihenőjénél Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az LMP társelnökei Vona Gáborral és a Jobbik pártigazgatójával, Szabó Gáborral tárgyaltak.

A Jobbik elnöke elmondta, nem jött létre megállapodás a két párt között. Hozzátette, nyitottak az LMP irányába, hozzátette,

kell is tárgyalni, hiszen sok rendszert, problémát rendbe kell tenni, és lehet, hogy a Jobbiknak és az LMP-nek közösen kell megtenni.

Vona leszögezte, hogy ugyanakkor a Jobbik egyedül indul a választásokon, nem akarnak együttműködni „XX. századi pártokkal”, helyi szinten sem kívánnak megállapodásokat kötni.

A Jobbik elnöke kifejtette, hogy a Jobbik visszalépése esetén nem is egyértelmű, hogy a szavazóik az LMP-re szavaznának, ez ennél bonyolultabb.

Az egy dolog, amiben egyetértettek, az volt, hogy a döntő szempont nem a pártok koordinációja, hanem a a magas részvétel, mivel 70 százalék körüli részvétel esetén kisebbségbe kerül a Fidesz.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik