Belföld

Visszalépett Kunhalmi javára az LMP jelöltje

Kassai Dániel egy korábbi felmérés szerint 14 százalékon állt Pestszentlőrincen.

Visszalépett Kassai Dániel, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje Kunhalmi Ágnes, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje javára a budapesti 15-ös választókerületben – értesült a 24.hu. Ugyanebben a választókerületben a Momentum is visszaléptette jelöltjét, szintén Kunhalmi javára.

Két hete számoltunk be a Közös Ország Mozgalom felméréséről, amely szerint a fideszes Kucsák László volt a legesélyesebb a győzelemre Pestszentlőrincen, 34 százalékos támogatottsággal. Kunhalmi 4 százalékponttal maradt el tőle, Kassai 14 százalékon állt. Vagyis ha Kassai és a momentumos Nagy Károly támogatói a visszalépések után Kunhalmira szavaznak, a szocialista jelölt kényelmesen legyőzheti Kucsákot.

Az LMP egyébként éppen kedden kora délután tartott sajtótájékoztatót, ahol Szél Bernadett, a párt társelnöke azt mondta, hiába tettek meg mindent az ellenzéki koordinációért, nem kerültek közelebb a megoldáshoz. Szerinte a baloldal és a Jobbik nem volt nyitott egymás irányába. Hadházy Ákos LMP-társelnök ehhez hozzátette, hogy nem kezdeményeznek a továbbiakban megbeszéléseket, de nem kizártak a visszalépések.

(Kiemelt fotó: MTI / Marjai János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik