Belföld

Kinevezték hivatalvezetőnek a volt hódmezővásárhelyi aljegyzőt, aki beleszállt Márki-Zayba

Végh Ibolya, Hódmezővásárhely megyei jogú város korábbi aljegyzője Márki-Zay Péter megválasztása után egy közgyűlésen korrigálta a város új polgármesterét, elmondása szerint ezért mennie kellett az önkormányzattól. A volt aljegyző a Vásárhely24-nek adott interjújában arról beszélt, Márki-Zay szakmai iránymutatás helyett családjáról beszélt a dolgozóknak.

Márki-Zay Péter a közösségi oldalán erre úgy reagált, Végh Ibolya rövid egyhetes együttműködésük alatt több súlyos szakmai, etikai hibát vétett, munkaszerződését mégis számára kedvezően, közös megegyezéssel szüntették meg. Szerinte az aljegyző számos valótlan állítást tett a sajtónak, így akár a neki tett kijelentései is nélkülözhetik a valóságalapot.

Sokáig nem maradt ugyanakkor munka nélkül, mert a Miniszterelnökség szerdai közleménye szerint Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár őt nevezte ki a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetőjének március 23-ai hatállyal.

A közleményben azt írták, Végh Ibolya 1991 óta dolgozik a közigazgatásban, volt Szegvár jegyzője is, és 2002-től a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban dolgozott a közigazgatási iroda vezetőjeként. 2003-tól az irodavezetői feladatokkal párhuzamosan Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város aljegyzője lett.

Végh Ibolya közigazgatásban szerzett több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalata garanciát jelent a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal hatékony és eredményes működésére, valamint a gyors, egyszerű és ügyfélbarát ügyintézésre minden a hivatalhoz forduló ügyfél számára

– olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik