Belföld

Iratmegsemmisítésről beszél és perel Márki-Zay Péter

Az új polgármester árnyalja a tisztogatásról szóló kormánypropagandát.

Az új polgármester közösségi oldalán reagált a volt aljegyző korábbi vádjaira. Márki-Zay Péter azt írta, Végh Ibolya rövid egyhetes együttműködésük alatt több súlyos szakmai, etikai hibát vétett, munkaszerződését mégis számára kedvezően, közös megegyezéssel szüntették meg.

Az aljegyző erre, elmondása szerint, felkészült, mert már Hegedűs Zoltán is el akarta bocsátani. Azonnal elhelyezkedett, maga mondott le a felmondási időről.

Márki-Zay Péter szerint az aljegyző számos valótlan állítást tett a sajtónak, így akár a neki tett kijelentései is nélkülözhetik a valóságalapot. Esetleg azok is, hogy

a múlt heti feltűnő iratmegsemmisítés, selejtezés csak nem iktatott dokumentumokra terjedt ki, valamint az, hogy ő nem Lázár János személyes bizalmasa.

A polgármester a valótlan állítások, rágalmak miatt jogi lépéseket tesz, de azt elismerte, hogy néhány beszélgetésükről hangfelvétel készült, az aljegyző beleegyezésével. Kérte, Végh Ibolya, járuljon hozzá, hogy a Facebookon a beszélgetéseket nyilvánosságra hozza. Független attól, ennek Lázár János örülne-e.

Derüljön ki, hogy ki mond igazat!

Márki-Zay kitette a hódmezővásárhelyi főjegyző szűrét
Az új polgármester felmentette Korsós Ágnest a posztról.

A polgármester azt írta, a hivatal működőképességének biztosításáért egyeztetett a betegszabadságon lévő jegyzővel, vele egyetértésben döntöttek felmentése mellett, de visszavárják tanácsadóként vagy más minőségben. A jegyzői feladatokat a Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében a Jogi Iroda vezetője látja el, a jegyzői és aljegyzői pozíciókat pedig meghirdetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik