Belföld választás 2018

Felnyomott a Kétfarkú két kamupártot a Kúriánál

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 12. 13:37

Az MKKP nem hagyja, hogy két, gyanús aláírásokat is leadó, támogatásra utazó kamupárt listát állítson.
Korábban a témában:

A szokásos lazasággal jelentett be egy komoly tettet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP): feljelentettek két bizniszpártot, amiket a gyanú szerint a kampánytámogatások lehívása miatt hoztak létre.

Felnyomtunk két kamupártot a Kúriánál, hátha sikerül spórolni 300 millát.Itt a teljes cucc: http://valasztas2018.ketfarkukutya.com/wp-content/uploads/2018/03/286-287-2018-nvb.pdf

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2018. március 12.

A párt Kúriának benyújtott felülvizsgálati kérelmében megemlítik a 24.hu mai cikkét is, amiben az országos listát is állítani tudó kamupártokat, illetve a köztük felbukkanó összefonódásokat vettük sorra. Érdekesség, hogy arra lehet jutni, hogy a szálak Szepessy Zsolt volt monoki polgármester és politikai kalandor kezében futnak össze.

Nyíregyháza, 2014. szeptember 18.
Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt és a Nyíregyháza Jövõjéért Egyesület támogatásával induló polgármesterjelölt plakátja Nyíregyházán, a Ferenc körúton 2014. szeptember 18-án.
MTI Fotó: Balázs Attila
A szemünk előtt csalják el a választást
Két és fél milliárd forint kampánytámogatást kaphatnak a kamupártok. Egy részük már most az eltűnésre készül: üres telekre és üdülőbe bejelentett pártot is találtunk a listát állítók között. Legalább 16 körzetben rokonok indultak egymás ellen.

Tordai Csaba ügyvéd a Családok Pártja (CSP) és a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (MEDETE Párt) országos listájának nyilvántartásba vételét utasíttatná vissza a Kúriával. Azzal indokol, hogy Szepessy fő pártját, az Összefogás Pártot nem vették nyilvántartásba, mert ajánlásaikkal összefüggésben bűncselekmény gyanúja merült fel.

Az ügyvéd szerint ugyan a demokrácia nagy ünnepe a választás, de ha valaki rosszhiszeműségből indul el rajta, attól megtagadható az indulás joga. Vannak ugyanis pártok, amik nem az alaptörvényben rögzítettek szerint, azaz a közügyek megvitatásának céljával akarnak hatalmi pozícióba kerülni. Ráadásul 2014-ben már volt precedens a nyom ás a támogatás visszafizetése nélkül felszívódó kamupártokra.

A Családok Pártja is a semmiből jött, több cikk mellett lapunkét is idézve támasztják alá, mennyire nem fejtettek ki eddig semmilyen tevékenységet, ahogy a MEDETE sem. Több választókörzetben a CSP és a MEDETE jelöltjei ellen feljelentést is tettek a szabálytalan aláírások miatt, miközben ezek a pártok sokszor családtagokat indítottak egymás ellen. Mindenesetre ha a Kúria befogadja a kérelmet, az MKKP szerint „300 milla” közpénz menekülhet meg.

(Kiemelt kép: Pál Anna Viktória)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A Facebook logo is seen on an iPhone in this photo illustration on November 20, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.