Belföld

Felnyomott a Kétfarkú két kamupártot a Kúriánál

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 12. 13:37

Az MKKP nem hagyja, hogy két, gyanús aláírásokat is leadó, támogatásra utazó kamupárt listát állítson.
Korábban a témában:

A szokásos lazasággal jelentett be egy komoly tettet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP): feljelentettek két bizniszpártot, amiket a gyanú szerint a kampánytámogatások lehívása miatt hoztak létre.

Felnyomtunk két kamupártot a Kúriánál, hátha sikerül spórolni 300 millát.Itt a teljes cucc: http://valasztas2018.ketfarkukutya.com/wp-content/uploads/2018/03/286-287-2018-nvb.pdf

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2018. március 12.

A párt Kúriának benyújtott felülvizsgálati kérelmében megemlítik a 24.hu mai cikkét is, amiben az országos listát is állítani tudó kamupártokat, illetve a köztük felbukkanó összefonódásokat vettük sorra. Érdekesség, hogy arra lehet jutni, hogy a szálak Szepessy Zsolt volt monoki polgármester és politikai kalandor kezében futnak össze.

Nyíregyháza, 2014. szeptember 18.
Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt és a Nyíregyháza Jövõjéért Egyesület támogatásával induló polgármesterjelölt plakátja Nyíregyházán, a Ferenc körúton 2014. szeptember 18-án.
MTI Fotó: Balázs Attila
A szemünk előtt csalják el a választást
Két és fél milliárd forint kampánytámogatást kaphatnak a kamupártok. Egy részük már most az eltűnésre készül: üres telekre és üdülőbe bejelentett pártot is találtunk a listát állítók között. Legalább 16 körzetben rokonok indultak egymás ellen.

Tordai Csaba ügyvéd a Családok Pártja (CSP) és a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (MEDETE Párt) országos listájának nyilvántartásba vételét utasíttatná vissza a Kúriával. Azzal indokol, hogy Szepessy fő pártját, az Összefogás Pártot nem vették nyilvántartásba, mert ajánlásaikkal összefüggésben bűncselekmény gyanúja merült fel.

Az ügyvéd szerint ugyan a demokrácia nagy ünnepe a választás, de ha valaki rosszhiszeműségből indul el rajta, attól megtagadható az indulás joga. Vannak ugyanis pártok, amik nem az alaptörvényben rögzítettek szerint, azaz a közügyek megvitatásának céljával akarnak hatalmi pozícióba kerülni. Ráadásul 2014-ben már volt precedens a nyom ás a támogatás visszafizetése nélkül felszívódó kamupártokra.

A Családok Pártja is a semmiből jött, több cikk mellett lapunkét is idézve támasztják alá, mennyire nem fejtettek ki eddig semmilyen tevékenységet, ahogy a MEDETE sem. Több választókörzetben a CSP és a MEDETE jelöltjei ellen feljelentést is tettek a szabálytalan aláírások miatt, miközben ezek a pártok sokszor családtagokat indítottak egymás ellen. Mindenesetre ha a Kúria befogadja a kérelmet, az MKKP szerint „300 milla” közpénz menekülhet meg.

(Kiemelt kép: Pál Anna Viktória)

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.