Belföld

Karácsony: a kamukormány kamupártokkal kamuellenzéket épít

24.hu
24.hu

2018. 03. 05. 18:35

Molnár Gyula még keményebbet mondott: Karácsony Gergely Magyarország Márki-Zay Pétere. A szocik szerint amúgy 58 körzetben ők az esélyesek.
Korábban a témában:

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz szervezett módon indít kamupártokat a választásokon az ellenzék dolgának nehezítésére. Karácsony Gergely hétfőn Budapesten kamukormánynak nevezte az Orbán-kabinetet, mivel szerinte az nem foglalkozik a kormányzással. Példaként említette, hogy miközben van propagandaminiszter, addig egészségügyi, oktatási és szociális tárcavezető nincs.

Szólt továbbá arról is, hogy a kormány létrehozott egy kamuellenzéket is, a napközben záródó jelöltállítás alapján ugyanis harmincnál is több párt indulhat a választáson, azok többségéről pedig eddig senki nem hallott. Olyan hosszú lesz a szavazólap, hogy azok összekötéséhez egy újabb kerítést lehetne csinálni az ország szélén – mondta Karácsony.

A Fidesz tett migránst a laktanyába

Hozzátette, az igazi választópolgárok szerencsére az igazi ellenzéken keresztül egy igazi kormányt választhatnak maguknak, majd kiemelte, a Fidesz bukására a hódmezővásárhelyi voksolás után már nemcsak remény van, hanem az a papírforma. Kiemelte, a Fidesz hétvégén azzal riogatta a közvéleményt, hogy az ellenzék laktanyákat akar megnyitni a menekülteknek, miközben ezt

ők maguk tették meg 2015-ben.

Karácsony közvélemény-kutatásokra hivatkozva kijelentette, az MSZP-Párbeszéd jelöltjei a legesélyesebbek abban az 58 körzetben, ahol indulnak (a kép azért árnyaltabb ennél). Emellett arra kérte szimpatizánsaikat, hogy a DK jelöltjeit támogassák, ahol az MSZP-vel kötött megállapodás alapján ők indulnak. Szerinte egy tekintélyes német napilap alapján is ő számít Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának. Molnár Gyula, az MSZP elnöke ugyanitt úgy fogalmazott, egyre inkább úgy érzékelik,

ami Hodmezővasárhelynek Márki-Zay Péter, az Magyarországnak Karácsony Gergely.

Az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje kérdésekre válaszolva elmondta, minden demokratikus párttal szívesen működnek együtt, elsőként pedig az LMP-vel tárgyalnak majd, reményeik szerint március 15-ig meg is tudnak majd állapodni. Megjegyezte, a tárgyalási alap az a 12 körzet, ahol 2014-ben az LMP és a baloldal jelöltje a kormánypártoknál több szavazatott kapott.

Molnár Gyula ehhez hozzátette, az az együttműködés lesz képes leváltani a kormányt, ami március 15-én együtt lesz látható a színpadon. Az MSZP elnöke kitért arra is, hogy a Jobbik visszalépése a Fideszt erősíti, ezért szerinte a baloldali értelmiségnek be kell fejeznie a velük való megállapodás sürgetését.

Karácsony ugyancsak kérdésre kijelentette, április 8. utánra semmilyen, a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes lépést nem terveznek, így nem tervezik lebontani a kerítést és nem támogatják az automatikus betelepítést jelentő európai döntéseket. Kiemelte, a migrációs krízis ügyében kizárólag Orbán Viktornak van magyarázkodni valója, akinek szerinte a tettei és a mondatai között akkora a különbség, mint Makó és Jeruzsálem között.

Felvetésre úgy reagált, a kormány hálával tartozik nekik, amiért javaslatukat követően a kiskunhalasi laktanyában valóban voltak menekültek. Kifejtette, a menekültek laktanyákban történő elhelyezését 2015-ben, a migrációs nyomás alatt fogalmazták meg, amit a kormány meg is hallgatott, ezért kerültek menekültek a kiskunhalasi laktanyába. Ma nincs migrációs nyomás, „Magyarországról még a menekültek is menekülnek, tehát nem kell őket elszállásolni” – mondta, majd hozzátette, Magyarország ma ez egy „kivandorlóország”. (MTI)

(Kiemelt kép: 24.hu / Berecz Valter)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.