Belföld

Az adatvédelmi hatóság elnökének adataival élt vissza egy kamupárt

péterfalvi attila (Array)
péterfalvi attila (Array)
Több arcátlan visszaélésre is fény derült az egyik budapesti választókörzetben.

Egészen arcátlan módon hamisíthatták az ajánlásokat azok az eddig csaknem ismeretlen pártok, amelyek a budapesti 11. választókerületben indítottak jelölteket. Erre a helyi választási bizottság jobbikos tagja hívta fel az Alfahír figyelmét.

Szabó Balázs a portálnak elmondta, hogy a bizottság munkáspárti delegáltja döbbenten fedezte fel saját nevét az Origó párt ajánlóívén, amit állítása szerint soha nem írt alá, és az aláírás sem egyezik meg a sajátjával. Ebben az ügyben a bizottság feljelentést tesz a rendőrségen.

Azt is elmondta, hogy a Hajrá Magyarország Párt és a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt ívein felbukkant a Jobbik helyi szervezetének egyik tagja, illetve Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke. Ők sem írtak alá egyik pártnak sem.

A Hajrá Magyarország Párt Szabó szerint odáig merészkedett, hogy az íveikre felírták a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének nevét is. Péterfalvi Attila az Alfahír megkeresésére ugyancsak azt mondta, nem adott ajánlást a pártnak.

Szabó Balázs már tíz kamupárt jelöltjei ellen emelt kifogást, de állítása szerint indítványait a helyi választási bizottság többsége hol konkrét bizonyíték, hol jogkör hiányára hivatkozva utasította el. Mindegyik esetben feljelentést tett.

Mivel a szóban forgó pártok aktivistáit a kampányidőszakban egyáltalán nem lehetett látni a választókörzetben, Szabó úgy véli, egyértelmű, hogy ajánlásaikat vagy egy másik jelölőszervezettől, vagy korábbi adatbázisok törvénytelen felhasználásával szerezték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik