Belföld

Tarlós István szabadságolná Lázár Jánost

A fideszes főpolgármester és a fideszes miniszter régóta „barátok”.

A Magyar Nemzetnek Tarlós István azt mondta, nem tartja éppen ügyes húzásnak Lázár János Bécset becsmérlő Facebook-videóját. Ugyanakkor arra a felvetésre, mit tenne, ha egy másik ország minisztere a Hős utcában arról beszélne, sok itt a bevándorló, a kosz és a bűnözés, azt mondta: semmit nem szólna, ő főpolgármester, nem miniszter.

Drogdílerekre csaptak le a Hős utcában - videó
A nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek három kábítószer-kereskedőt.

Később ugyanakkor így „védte” a minisztert.

Lehet, hogy vannak nekünk is olyan barátaink, akiknek most valahogy egy kicsit pihenni kéne Hódmezővásárhely meg Bécs után. De hát ők is értékes emberek, és meg kell védjem Lázár Jánost egy másik szempontból, mert főpolgármesterként valójában mégiscsak miniszteri rangban vagyok, és ez megkönnyíti a véleményalkotás lehetőségét, eléggé szabadon nyilatkozhatom.

Lázár: Nincs, ami elronthatná az osztrák-magyar kapcsolatokat
Hosszasan mosakodott a miniszter a rendkívül kínos ausztriai látogatása után, de megállta, hogy beszóljon Tarlósnak. Kormányinfó 111.
Lázárt Bécs helyett Kőbányára küldték tanulmányútra
A német és osztrák lapok ízekre szedték a miniszter bécsi videóját. 

 

Tarlós István szóvá tette, hogy Magyarországot állandóan cikizik Nyugatról, beavatkoznak a belügyeibe, kritizálják a kormányt. Kitért arra is, hogy az önkormányzat nem migránsokat, hanem menekülteket, oltalmazottakat támogatott, és nem az a lényeg, hogy a kormány propagandája összemossa-e ezt, hanem az, hogy a bevándorlás a követő generációk sorsát is eldönti.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik