Belföld

Nyomoznak Mészáros Lőrinc ellen

A felcsúti tao-pénzek miatt vizsgálódnak a veszprémi rendőrök.

A Sztárklikk szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke ellen. Ez egy ügyészségi iratból derül ki, amely a tao-programból Felcsútra kerülő közpénzek felhasználását firtató feljelentés kapcsán íródott.

A feljelentést Varju László DK-s képviselő nevében Czeglédy Csaba ügyvéd tette, amiért a felcsúti alapítvány nem adta ki, mire költötte a pénzt, ami a hivatalos papír szerint megalapozza a közérdekű adattal való visszaélést.

A Sztárklikk idézi a dokumentumból azt a részt, amely szerint

a bűncselekménnyel érintett Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Mészáros Lőrinc rokoni kapcsolatban áll”

az ügyben eredetileg illetékes bicskei ügyészség egyik alkalmazottjával, így a a továbbiakban a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség hivatott eljárni.

Az ügyben nyomozó veszprémi gazdaságvédelmisek mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma is érdeklődött már a felcsúti dokumentumok után. Az EMMI be is kérte a támogatások felhasználását igazoló iratokat.

Mészáros Lőrinc levélben magyarázkodik, miért nem tudják kiadni a tao-szerződéseket
A felcsúti polgármester azt állítja, Balog Zoltánék vizsgálódnak náluk, ezért jelenleg nem állnak rendelkezésre az iratok.
Négyszer több TAO-pénzt kap Orbán focicsapata, mint bárki más az országban
Egészen elképesztő, mekkora fölényben van a Felcsút, ha kifizetésekről van szó.

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik