Foci

Négyszer több TAO-pénzt kap Orbán focicsapata, mint bárki más az országban

Az mfor.hu közöl részletes kimutatást a 2011 óta a magyar (látvány)sportba kifizetett TAO-pénzekről. Azt írják, a rendszer bevezetése óta eltelt hat évben összesen 450 milliárd forintot csatornáztak be az öt látványsportágba (labdarúgás, kosárlabda, jégkorong, kézilabda, vízilabda) – de a legnagyobb kifizetések (43%) természetesen a tavalyi foci-Eb-t leszámítva siralmasan teljesítő magyar labdarúgásba áramlottak.

A sorrend a labdarúgás után: vízilabda (20,8%), kézilabda (15%), kosárlabda (10,6%), jégkorong (9,6%).Az cikk hozzáteszi, hatodik sportként a jövőben a röplabdába is lehet majd invesztálni.

Az igazán érdekes adatok viszont csak most jönnek.  A labdarúgás köztudottan Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc sportága, a felcsúti Puskás Akadémia pedig köztudottan “a háza kertjébe épült”. Nem meglepő hát, hogy a portál becslései szerint 13, 9 milliárd tao-forint folyt a felcsúti focicsapat számlájára, míg az ezüstérmes szombathelyi Illés Sportalapítvány “csupán” 2,8 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ez azt jelenti, hogy bárhogy számoljuk

Orbán Viktor focicsapata négyszer annyi pénzt vághatott zsebre, mint bármi más az egész országban – beleértve az összes látványsportág, összes csapatát.Teszi mindezt úgy, hogy a 2014-2015-ös szezon végén kiestek a magyar élvonalból. A befolyt pénz viszont “jó helyre” ment, hiszen Pintér Attila, az egykori szövetségi kapitány nagybevásárlást tartott, rengetegen érkeztek Felcsútra. Ennek csak az akadémisták látták kárát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik