Belföld

Feljelentették Lázár Jánost

Közösség elleni uszítás gyanúja miatt.

Feljelentést tett közösség elleni uszítás gyanújával Lázár János ellen a Közmunkás Szakszervezet társelnöke – írja a Hír Tv. Komjáthi Imre már korábban jelezte, nem hagyja annyiban, hogy a miniszter egy vásárhelyi lakossági fórumon azt mondta, javul a közbiztonság, mert többen ülnek börtönben, és mert a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek.

Lázár: Közmunka mellett nincs idő lopni
Szerinte aki reggel hatkor elmegy dolgozni, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni.

Komjáthi Imre szerint egy felelős beosztásban levő politikus nem mondhatja azt több mint 150 ezer közmunkásról, hogy azért nem lopnak, mert nincs idejük rá. Mint a városikurírnak mondta, nem vár semmit Polt Pétertől, de  legalább odacsap egy kicsit.

 

Ma beszéltem egy 59 éves nénivel, aki az egyik szemére megvakult. Nem kapta meg a kellő százalékot a rokkantnyugdíjhoz. A gátakon és a földeken dolgoztatják 54300 forintért. Többek között őt is letolvajozta ez a Lázár uraság. Nem adom fel!

Azt teszi, amit a szíve diktál.

Egyszer csak eltakarodik ez a banda is. A pártállami rendszernek is vége lett. Ennek is vége lesz. Ütök néhány szeget a NER koporsójába. Legalább a gyermekeimnek büszkén nézhetek a szemébe, ha megkérdezik: Apa te mit tettél?

Az érdekképviselet vezetőjét a szocialisták elnöke is elkísérte a Legfőbb Ügyészség elé. Molnár Gyula azt mondta, ha valaki a kirekesztett társadalmi csoportokat lenézi, az se nem tisztességes, se nem szolidáris, és különösen nem keresztény gondolkodás.

Az ilyen rezsimek általában a történelem szemétdombjára kerülnek, a történelemkönyvek megvetése sújtja őket

– tette hozzá a szocialisták elnöke.

Korábban a Miniszterelnökség Sajtóirodája próbálta elmagyarázni, miként kell érteni főnökük szavait.

Szeretnénk azt is kiemelni, hogy Lázár János természetesen nem a tisztességesen és becsületesen dolgozó közmunkásokra gondolt, hanem azokra, akiket korábban a szocialista kormány belekényszerített a „megélhetési bűnözésbe” és a segélyt bűncselekményekkel egészítették ki.

Az MSZP szerint viszont, ha Lázár Jánosnak igaza van, és valóban azért jó a közmunkaprogram, mert aki abban dolgozik, legalább addig sem lop, akkor a miniszternek brigádot kellene szerveznie és jelentkeznie közmunkásnak Orbán Viktorral, Rogán Antallal, Kósa Lajossal, Matolcsy Györggyel karöltve.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik