Közélet
Hódmezõvásárhely, 2018. január 29.
Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszédet mond a Hódmezõvásárhelyi Járási Hivatal kibõvített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Lázár: Közmunka mellett nincs idő lopni

24.hu
24.hu

2018. 01. 30. 12:47

Lázár János egy hétfői lakossági fórumon Hódmezővásárhelyen a Hír TV beszámolója szerint többek közt azt mondta,

az országban javul a közbiztonság, mert többen ülnek börtönben, és mert a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek.

A kancelláriaminiszter arról is beszélt, hogy

27 éve minden választás alkalmával a komcsik megpróbálják megostromolni a városházát, de mi mindig megvédjük, ezzel kivívtunk magunknak egyfajta tekintélyt és elismerést azon a polgári oldalon, ahol mi magunk tevékenykedünk, politizálunk vagy szolgáljuk a közéletet. Lehet ezt olyan egyszerűen is megközelíteni, hogy tulajdonképpen most egy személy mögé bújva vagy trójai falóként ugyanazok akarják elfoglalni a városházát, akik már 27 éve folyamatosan ostromolják.

Lázár elmondta, 170-180 ezer ember van a közmunkában, aki pedig reggel hatkor elmegy dolgozni, annak „délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni”.

Ráadásul egy idő után rájön arra, hogy 60-70 ezret kap úgy, hogy dolgozik reggel 6-tól délután 2-ig, akkor minek akkora kockázatot vállalni

– tette hozzá.

Megjegyezte azt is, hogy a településeknek olyan polgármestereket kell választaniuk, akik nem engedik betelepíteni a migránsokat.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda közleményben reagált, amit szó szerint idézünk:

Lázár János a tegnapi lakossági fórumon, ahogyan előtte már számos hasonló eseményen, és a Kormányinfókon is elmondta, hogy a közbiztonság javulásához több dolog is kedvezően járult hozzá. Ezek közül a legfontosabbak a rendőrség létszámának megemelése, valamint a büntetőtörvénykönyv szigorítása, amelyeknek köszönhetően a regisztrált bűncselekmények száma jelentősen csökkent. 2010-ben 447.186 bűncselekményt követtek el, ami 2017-re a felére, 226.452 esetre mérséklődött. Hódmezővásárhelyen a regisztrált bűncselekmények száma hét év alatt közel 61 százalékkal csökkent!

Nem szabad azt sem figyelmen kívül hagynunk, vagy elfelejtenünk, hogy 2010 előtt az MSZP kormány a rászoruló emberek tömegeit alacsony összegű segélyen tartotta, és elnézően viszonyult a „megélhetési bűnözéssel” szemben. Az általuk meghonosított fogalom lényege, hogy a segélyt lopással kellett kiegészíteni, ami a vidéki közbiztonság drasztikus romlásához vezetett. A Fidesz-Kdnp által vezetett kormány a segély helyett munkát ajánlott mindenkinek. Megélhetést és napi munkát, ami nem teszi szükségessé, – és részben lehetővé sem – hogy a segélyt bűncselekményekkel kelljen kiegészíteni. A szocialisták a megélhetési bűnözést ajánlották a rászorulóknak, a Fidesz kormány pedig munkát és fizetést.

Szeretnénk azt is kiemelni, hogy Lázár János természetesen nem a tisztességesen és becsületesen dolgozó közmunkásokra gondolt, hanem azokra, akiket korábban a szocialista kormány belekényszerített a „megélhetési bűnözésbe” és a segélyt bűncselekményekkel egészítették ki.

 

Kiemelt kép: MTI Fotó/Rosta Tibor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.