Belföld

Mészáros Lőrinc vejének is röppent egy milliárdos közbeszerzés

Fel is kérte alvállalkozónak az após cégét.

Megnyerte az első milliárdos összegű közbeszerzését Homlok Zsolt, aki májusban vette feleségül Mészáros Lőrinc egyik lányát – írja a Magyar Nemzet.

A lap a közbeszerzési adatbázisban bukkant rá, hogy a felcsúti polgármester vejének tavaly alapított cége, a Homlok Zrt. novemberben több milliárd forintnyi közbeszerzést nyert a MÁV Zrt-től. A Homlok Zrt. vezette Várda Konzorcium a 2,86 milliárd forintos alapajánlata mellett egy 2,67 milliárdos opcionális munkát is elnyert, vagyis összesen 5,5 milliárd forintnyi közbeszerzés részbeni nyertese a cég, aminek tavaly csak 600 ezer forintnyi bevétele volt.

A Magyar Nemzetben kifejtik, hogy Homlok cége a Penta Industry Kft-vel társulva dolgozhat a Seszták Miklós fejlesztési miniszter „birodalmának” számító Kisvárdán, a vasútállomás modernizálásán. Ehhez a Homlok Zrt. alvállalkozókat is igénybe vesz, ezek egyike a Mészáros Lőrinc egyedüli tulajdonában álló vasútépítő cég, az R-Kord Kft.

Szintén alvállalkozó a Vasútvill Kft., amiről szerda reggel írtuk meg, hogy egy prágai cégen keresztül ugyancsak Homlok Zsolt érdekeltségébe tartozik. A Vasútvill megszerzésével Mészárosék a vasúti pályaépítés, valamint a biztosító- és távközlési berendezések kiépítése után a felsővezeték-építés területén is jelentős pozíciót szereztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik