Gazdaság
Új labdarúgó-edzőközpont Székesfehérváron

Mészáros Lőrinc most Csányi-cégeket nézett ki magának

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2017. 12. 20. 11:39

Korábban a témában:

Ismét kinyílt a pénzeszsák, Mészáros Lőrinc Csányi-cégeket vehet, ha a GVH is jóváhagyja a vásárlásokat. A célpont ezúttal az ország egyik legkorszerűbb biomassza és hulladékkezelő rendszere, a Geosol, amely a Mátrai Erőmű ipari parkjában működik.

Mészáros már korábban bevásárolt a Mátrai Erőműbe, most hozzájutott az értékes biomassza feldolgozóhoz is:

Visonta, 2017. április 6.
A mátrai erőmű Visonta közelében 2017. április 6-án. Lap információk szerint több vevőjelölttel is tárgyaltak a Mátrai Erőmű Zrt. eladásáról a német többségi tulajdonosok, a legesélyesebb jelöltnek az egység negyedét tulajdonló állami vállalatot, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tartják.
MTI Fotó: Komka Péter
Mészáros Lőrinc bevásárolta magát a Mátrai Erőműbe
Az érdekeltségébe tartozó magántőkealap egy cseh holdinggal alapított közös vállalatot.

Az eladók közvetlen módon, illetve leányvállalataikon keresztül a Bonitás 2002 Zrt., a Veolia Víz Zrt., illetve a Westbay Kft. A Bonitás egyedüli részvényese a leggazdagabb magyar, Csányi Sándor, a Westbay Nagy György tulajdona. Csányi és Nagy szoros üzleti kapcsolatban állnak egymással. Nagy legutóbb a Westbay-en keresztül növelte tulajdoni részesedését a MET gázkereskedőben, amivel a legnagyobb magánszemély tulajdonos lett.

A Geosolt Mészárosék egyik kockázati tőkealapja vásárolja meg egy cége közbeiktatásával. További tulajdonába kerülnek a Geosol anyavállalatai is, az Arcata Holding Kft. és a Salinas Kft.

A vételár természetesen üzleti titok, azt nem közölték a felek. A Geosol 2016 évi nettó árbevétele 4,2 milliárd forint volt, a társaság eredménye megközelítette az 1 milliárd forintot.

A Geosol 84 főállású alkalmazottat foglalkoztató vállalat hosszú távú szerződések alapján, közvetlen feladórendszeren keresztül évente 500 ezer tonna biomasszát szállít az erőmű számára. A társaság stratégiai célja, hogy a következő években Magyarország legnagyobb alternatív tüzelőanyag előállító és kereskedő cégévé váljon, amely képes kiszolgálni a hazai és közép-kelet-európai lignittüzelésű erőműveket alternatív tüzelőanyagokkal.

(BÉT)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.