Belföld

Lerészegesezték, lebutázták az államtitkárt a parlamentben

Aztán visszaszívta a minősítéseket a minősítő. Hadházy kontra Tállai.

Nem nyugszik a zöld Hadházy Ákos.

Ahogy írtuk, ma már harcolt egyet a saját mentelmi joga ellen, most meg Tállai András NAV-vezérrel és belügyi államtitkárral csattant egy interpelláció ketrecharcában.

Méghozzá úgy, hogy alig burkoltan lerészegesezte és lebutázta Tállait.

Hadházy a szociális szövetkezetekkel kapcsolatban kért szót, s arról beszélt, hogy az LMP megvizsgálta a szociális szövetkezetek 2013 és 2016 közötti tevékenységét: a zöldek adatai szerint ebben az időszakban 984 cég üzletviteli tanácsadást, 869 cég pedig munkaerő-kölcsönzést vett föl tevékenységi körébe.

Hadházy szerint ez az egész szövetkezetesdi kamu, adóelkerülés, arra szolgál, hogy közpénzhez jussanak kormányközeli figurák.

A képviselő cinikusnak tartja még a szövetkezetek névadását is. Az interpelláció után párat nekünk is felsorolt a folyosón:

  • Családban marad szövetkezet
  • Törődés nimfái szövetkezet
  • Vitorlás szövetkezet
  • Ketrin és Zsüli szövetkezet.

A témában Hadházy két hónapja már interpellálta Tállait, konkrét kérdéseket tett föl az államtitkárnak. Elmondása szerint válaszul annyit kapott, hogy “a NAV munkatársai végzik a munkájukat”.

Ma Hadházy ismét interpellálta Tállait, egyebek mellett azt vetve föl, hogy korábbi kérdéseire nem kapott választ. Erre Tállai András azzal reagált, hogy ő igenis válaszolt.

Viszonválaszában Hadházy alighanem arra próbált utalni, hogy a Tállai-féle válasz nem válasz; próbálta értelmezni azt a kifejezést, hogy “válaszolni”, és így fogalmazott:

Ha megkérdeznék tőlem, Tállai András miért nem válaszolt, válaszolhatom, hogy Tállai részeg, buta ember.

Amin persze jól kiakadt a patkóban a kormánypárti többség, a levezető elnök,s Latorcai János pedig bocsánatkérésre szólította föl Hadházyt. Aki nem kért bocsánatot.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A folyosón rákérdeztünk Hadházytól a tutira, konkrétan arra, hogy részeges és buta embernek tartja-e Tállai Andrást.

A válasz:

Bizonyos megnyilvánulásai alapján tűnhetne úgy, hogy részeges és buta ember, de én inkább azt mondom, hogy egy hatalmi arroganciában megfáradt gondolkodású, posztjára alkalmatlan vezető.

Kérdeztük Tállai Andrást, akit láthatóan elszomorított a verbális attak. Idézzük a választ:

Ilyen mélyre süllyedni… Az ember az, amit mond. Hadházy Ákos? Hm. Pf.

 

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik