Belföld

Orbán gratulált Tállainak

Szerinte mindenkinek el kellene intéznie a választókörzetében, hogy olcsóbb legyen a benzin.

Az atv.hu-nak sikerült megszólaltatnia a Tállai-ügyről a kormányfőt. Orbán Viktort a parlamenti folyosón kérdezték arról, mit szól hozzá, hogy Tállai András elintézte, hogy választókörzetének olcsóbb legyen a benzin.

 

Gratulálok!

– ezt mondta a kormányfő, majd azt is hozzátette, hogy

akkor mindenki intézze el.

Tállai András előzőleg az RTL Klubnak azt mondta, nem élt vissza hatalmával, mert nem mint a NAV vezetője járt el. Nem írt levelet, nem hívott fel a hivatalából senkit, csak képviselte az emberek érdekét. Tállai szerint az üzemanyag-kereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.

Előzőleg a Bloomberg is megírta, hogy a NAV-elnök hatására miként csökkent helyben a benzin ára. A befolyásos üzleti hírügynökség felidézte, hogy a fideszes országgyűlési képviselő tárgyalt a Mollal azért, hogy Mezőkövesden csökkenjen az üzemanyag ára. A politikus erről maga számolt be Facebook-oldalán, majd ezt árnyalta azzal, hogy csak a munkáját végezte, és nem követett el törvénysértést. Az ellenzék szerint azonban igen, a DK az Európai Bizottsághoz fordul a piac torzítása miatt, az LMP feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

 

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik